Een privé en rustig offer

een-prive-en-rustig-offer

28-03-99 12: 00: 00, A private and quiet sacrifice 28 March 1999

Net zoals Aung San Suu Kyi de beroemdste heldin van Birma is, was haar echtgenoot Michael Aris een van haar helden.

Michael was niet alleen maar de Oxford don die zijn buitengewone vrouw ondersteunde; hij gaf zijn leven voor de zaak van de vrijheid in dat lijdende land, een offer dat de mensen van Birma, denk ik, zullen erkennen wanneer ze eindelijk verlost zijn van hun tirannen.

Hij was een zachtaardige, private, bescheiden man wiens eigen woorden veel zeggen over zijn dapperheid. ‘Het was een rustige avond in Oxford, zoals vele andere, de laatste dag van maart 1988,’ schreef hij. Onze zonen lagen al in bed en wij zaten te lezen toen de telefoon ging. Suu nam de telefoon op om te horen dat haar moeder een zware beroerte had gehad. Ze legde de telefoon neer en begon meteen in te pakken.

” Lees verder

%d bloggers liken dit: