Valse oorlog

valse-oorlog

18-10-99 11: 00: 00, Phoney War 19 oktober 1999

De VS plannen een massale interventie in Colombia onder het voorwendsel van de bestrijding van de “narco-guerrilla”.

Na hun aanval op de Balkan plannen de Verenigde Staten een massale interventie in Colombia. De regering Clinton heeft besloten het Congres om toestemming te vragen voor 1 miljard dollar militaire steun aan de regering van Andres Pastrana in Bogota. Dit is voor een luchtoorlog op laag niveau, door Amerika gepland en “geadviseerd”, met Blackhawk helicopters, satellietbewaking en clusterbommen. “Het is hetzelfde beleid,” zegt Amnesty International, “dat doodseskaders steunde in El Salvador in de jaren 1980.” Het is het beleid dat de oorlog in Vietnam begon.

Colombia ontvangt meer Amerikaanse wapens en uitrusting dan enig ander land in de wereld, behalve Israël en Egypte. Afgelopen mei onthulde de Washington Post dat 200 Amerikaanse militairen een sleutelrol spelen in de oorlog tegen de guerrilla’s van het Colombiaanse volksverzet,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: