Irak: de grote doofpotaffaire

irak:-de-grote-doofpotaffaire

19-01-01 12: 00: 00, Irak: de grote doofpotaffaire 19 januari 2001

Aan de vooravond van een verkiezingscampagne probeert de regering-Blair met stijgende wanhoop een schandaal te onderdrukken dat mogelijk groter is dan de doofpotaffaire van de wapenhandel met Irak. Dit is de dood van honderdduizenden mensen, misschien nog veel meer, veroorzaakt door beslissingen genomen in Whitehall en Washington.

Bovendien wijst het bewijs van bedrog en liegen naar ten minste twee ministers en drie onderministers. Centraal staat de onverbiddelijke, moedwillige vernietiging van een hele samenleving, Irak, met als doel het regime in Bagdad zwak genoeg te houden om door het westen te worden beïnvloed en toch sterk genoeg om zijn eigen bevolking te controleren.

Dit is al lang bestaand Anglo-Amerikaans beleid. In tegenstelling tot de propagandaversie over de bescherming van de etnische volkeren van Irak, is het doel een Koerdische afscheiding in het noorden en de vestiging van een sji’itische religieuze staat in de rest van het land te voorkomen,

” Lees verder

%d bloggers liken dit: