Amerikaanse staat Vermont verplicht GMO-labeling

 

Afbeeldingsresultaat voor vermont gmo labeling  Afbeeldingsresultaat voor vermont gmo labeling

Na maandenlange consumentenprotesten en een gewonnen rechtszaak tegen multinational en GMO producent Monsanto, is Vermont de eerste Amerikaanse staat waar levensmiddelen met GMO-ingrediënten, verplicht van een GMO-label voorzien moeten worden. Hoewel de wet al in 2014 doorgang had moeten vinden lukte het Bio-Tech firma’s als Monsanto, Dow, Bayer en anderen om de wet via een gerechtelijke procedure een jaar uit te stellen. De wet zal effectief 1 juli 2016 in werking treden zodat de producenten de tijd hebben om hun producten van GMO-labels te voorzien. Volgens Christina Sarich van naturalsociety.com zullen alle inspanningen in Vermont voor niks zijn geweest indien het Congres komende week akkoord gaat met het TTP (Trans-Pacific Partnership Free Trade Agreement, de grootste handelsovereenkomst van de V.S. ooit. Bij deze handelsovereenkomst zijn naast de V.S., landen als Chili, Mexico, Japan, Singapore, Maleisië, Vietnam, Canada, New Zeeland en Peru betrokken. Op soortgelijke basis onderhandelt de V.S. op dit moment met de EU, wat moet leiden tot het TTIP, het Trans-Atlantische Vrijhandelsakkoord, waarover de protesten en bewustwording binnen de EU-landen groeiende is.

Zie bron van artikel: http://naturalsociety.com/breaking-vermont-wins-gmo-labeling-law/