Vandaag: Mars tegen Monsanto!!

AARDE – Op zaterdag 23 mei zal naar schatting in meer dan 38 landen in 428 steden (waarvan 6 steden in NL) gedemonstreerd worden tegen Monsanto. Het is de bedoeling van de Global March against Monsanto om het bewustzijn te vergroten bij het publiek en politieke druk op te voeren tegen Monsanto’s agrarische praktijken en om voedsel te labellen dat genetisch gemanipuleerd materiaal bevat.

Monsanto’s (andere bedrijven zoals Dow en  Syngenta) genetisch gemanipuleerde voedsel vormt een wetenschappelijk vastgesteld gezondheidsrisico. Dat kan onder andere betekenen beschadiging van organen, onvruchtbaarheid, kindersterfte, geboorte-afwijkingen, immuun reacties, allergieën en verhoogde kans op kanker. (lees)

“Monsanto veroorzaakt het faillissement van boeren, onvruchtbaarheid van de grond, monocultuur, verlies van biodiversiteit, bijensterfte. Daarnaast vormen hun praktijken een zeer serieuze bedreiging voor de biolandbouw en een verlies van binnenlandse plantensoorten. Het creëert afhankelijkheid van een gecentraliseerd voedselsysteem, het recept voor wereldwijde honger,” waarschuwt activist en lid van de  Gateway Greens, Daniel Romano.

GMO’s zijn verwijderd en verboden in Oostenrijk, Bulgarije, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Japan, Luxemburg, Madeira, Nieuw Zeeland, Peru, Rusland, Frankrijk, en Zwitserland.

“Monsanto wil niet dat klanten weten wat zij eten en verzet zich voortdurend agressief tegen het labellen van GMO in voedsel.  Hun pogingen reiken heel ver. Zo is een voormalig lobbyist van Monsanto een van de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven die deelneemt aan de besprekingen rond TTIP. Niet-Labelen van GMO voedsel is opgenomen in TPP.” – Barbara Chicherio, Gateway Green Alliance.

GLOBAL MARCH AGAINST MONSANTO
Zaterdag, 23 mei 2015
Amsterdam – Den Haag – Groningen – Alkmaar – Rotterdam – Zwolle

%d bloggers liken dit: