Meneer Rutte, is u dit bekend over MH17..?

We zijn in het verleden al een aantal keren ingegaan op het vraagstuk van noodvlucht MH17. Van begin af aan was er sprake van een dissonant. Het officiële onderzoek was vanaf het begin partijdig. Betrokken partij Oekraïne maakte deel uit van het onderzoek en Rusland niet. Middels een deal kreeg ieder land ook het veto-recht om informatie in het uiteindelijke rapport tegen te houden. Van onafhankelijk onderzoek kan daarom geen sprake zijn. Daarnaast was de toedracht in de mainstream-media van begin af aan een uitgemaakte zaak. Het verkeersvliegtuig was door de Oekraïense separatisten (lees: Putin) met een Buk-raket naar beneden gehaald en de schuldvraag was min of meer al binnen een paar dagen, nee binnen een paar uren na de crash al bepaald. Tja, wat kan je er dan nog meer over zeggen? Hooguit kunnen we  informatie die in de mainstream-media ons voorgeschoteld wordt met wat andere bronnen van tegenwicht voorzien. Daarmee geven we niet aan wie uiteindelijk de fatale daad verricht heeft. We kunnen hooguit stellen dat de zo fatale burgeroorlog in Oekraïne, – en hierover hebben we ook dikwijls informatie op deze blog gebracht – het gevolg is van jarenlang gevoerde westerse geopolitiek. De NAVO-uitbreiding sinds de val van de Berlijnse muur, richting de Russische grens kan daarom, ondanks de beloftes van het Westen dit niet te zullen doen, door de Russen uitsluitend als een daad van agressie worden gezien. De zogenaamde revolutie in de Oekraïne was gewoonweg een westerse staatsgreep om Oekraïne voor eens en voor altijd binnen de westerse invloedssfeer te krijgen en te houden. Uitsluitend in dit licht, of beter gezegd in deze duisternis, kunnen we de rampzalige vlucht van MH17 een plaats geven. Om een klein beetje tegenwicht te geven tegenover de mainstream-media daarom toch maar weer een artikel dat we hieronder plaatsen.

Bron: http://www.wanttoknow.nl/overige/meneer-rutte-is-u-dit-bekend-over-mh17/

Het is met dank aan Max van der Werff, die de ‘guts’ had om zelf op onderzoek te gaan, dat we je dit artikel aanbieden. Hij kwam met interviews en getuigenverklaringen terug, waar de Onderzoeksraad niets van wilde weten; Max moet nog teruggebeld worden. Terwijl RTL-reporter Jeroen Akkermans met zijn vingerhoedje ‘bewijs’ met open armen ontvangen werd..! Maar Max van der Werff zorgt ervoor dat de reportages die we te zien krijgen van RT, de Russische CNN zeg maar, het vertrouwen kunnen krijgen, die we bij CNN al lang kwijt zijn…

David Jan MH17 2Kijk hieronder naar de Engels-ondertitelde RT-documentaire van een half uur en je perspectief op deze MH17-ramp is hopelijk weer volledig in evenwicht gebracht.. Want wat er ook allemaal gebeurt, het lijkt er op, dat we worden voorbereid om een grote leugen te gaan omarmen.. De NOS als grote propagandamachine voor het kabinet Rutte. Met maar één doel: de separatisten deden het.. Zo blijkt -HEEL TOEVALLIG natuurlijk- een paar dagen vóór de ramp, uit het uitgelekte voorlopige rapport over de oorzaak van de crash van de Boeing 777 van Malaysian Airlines. De separatisten hebben het kennelijk gedaan.. Maar het zijn in onze ogen vooral de Maleisische mensen, die geen manipulaties toestaan, zéker niet van de Verenigde Staten, ook niet indirect, die diepe indruk op ons maken in deze documentaire. Kijk zelf.

Maar kijk alsjeblieft zelf en trek alsjeblieft ZELF je conclusies.. Onze grote vraag is bijvoorbeeld weer waar onze David Jan Godfroid blijft met neutraal onderzoek in het veld. Deze NOS-held-op-sokken lijkt zijn journalistieke vak te hebben ingeruild voor een PR-functie voor Mark Rutte, want waarom is deze man niet in staat om het veld in te gaan en burgers te interviewen over wat zij zagen..

Opnieuw krijgen we in deze reportage, PERFECT AANSLUITEND OP DE VERDWENEN BBC-reportage, GETUIGEN te zien, die KEIHARD MELDEN dat de MH17 DOOR STRAALJAGERS IS BESCHOTEN..! David Jan, wij zitten nog steeds op je veldwerk te wachten, we SCHREEUWEN erom..!! Het is toch een WERELDPRIMEUR als je als NOS de dorpsbewoners kunt interviewen, die de gevechtsstraaljagers bij de MH17 hebben gezien..?? Nee? Dan doen wij het hieronder in de reportage van RT..!

David Jan MH17

Van de week was het David Jan Godfroid die met een scherp Sherlock Holmes-gevoel melding maakte van een ‘foute verklaring’ van de Russen.. Moet deze journalist gaan aanvallen wat de Russen zeggen, of maakt hij gewoon neutraal nieuws, deze Oost-Europa-correspondent die we met z’n allen betalen, met onze belastingcenten..? De man is continue bezig om de Russen met een niet-gekende vooringenomenheid zwart te maken.. Kijk hier wat een van onze collega’s meldt over deze ‘David-Jan’..

Monument voor slachtoffers.. (van site ‘De Grijze Duif’)
Ik las de berichtgeving van de NOS, van correspondent David Jan Godfroid. Alleen al de titel liet mijn alarmbellen rinkelen.“Grabovo bouwt nog snel monument voor herdenking MH17″. “Nog snel”? Dit schepte bij mij direct een beeld van een afgeraffelde taak. Iets wat niet echt van belang is en geen waarde heeft, maar als verplichting toch nog maar even op het laatste moment is uitgevoerd. Het kwam bij mij binnen als weinig respectvol naar de familie van en de slachtoffers zelf. Ik vroeg me direct af waarom er niet simpelweg gebruik was gemaakt van de kop “Grabovo bouwt monument voor herdenking MH17″.

Het artikel lezende werd mijn eerste gevoel bevestigd. Wellicht ben ik een zeurpiet, maar voor mij zit de duivel in de details. Zo staat er direct in de eerste zin: “Een waterpas, een troffel, wat betonnen platen”. “Wat” betonnen platen? Waarom niet gewoonweg “betonnen platen”? Het gebruikte woord “wat” staat hier voor weinig, een paar, niet veel, ofwel niet van betekenis, waardeloos. En ook al is dat van de journalist niet zo bedoeld, dat is wel het beeld wat het in me oproept. En dat woord “wat” komt in het korte item nogmaals terug. Nu bij het omschrijven van het te maken monument. “De burgemeester van het dorp, Vladimir Berezjnoi, vindt dat een herdenking onmogelijk is zonder monument op het heuveltje. Heel bijzonder zal het niet worden, want Grabovo heeft weinig te besteden. Wat graniet, marmer en een tekst.”
Wat graniet, marmer…”
Maar in deze alinea gaat het kleineren door. Ook al kan het zijn dat hier de waarheid wordt gesproken over het dorp en haar inwoners, het is de toon die de David Jan’s muziek maakt…
“Heel bijzonder zal het niet worden, want Grabovo heeft weinig te besteden.”

Het monument op de plek van MH17, gemaakt door de armlastige bewoners van oost-Oekraïne.. Voor David Jan is het echter in elkaar gezet met 'wat' materiaal..

Het spijt me zeer David Jan Godfroid, maar het feit dat de mensen van dit dorp hun beperkt financiële middelen bij elkaar hebben gebracht om überhaupt een MH17-monument op te richten is lovenswaardig. Al hadden ze een kruis van tweedehands hout geslagen en daarop met stift een tekst geschreven dan was dat in mijn beleving al bijzonder geweest.
Het gaat er namelijk niet om of het een groot, duur of opzichtig monument wordt, dat is volledig ondergeschikt aan het idee dat dit monument, zonder steun vanuit Nederland, vanuit het hart van de mensen komt. En dat beste David Jan, dát is pas bijzonder… Uit het hart…

Dat Nederland niet heeft bijgedragen, ondanks de wens vanuit Grabovo, wordt niet verwerkt in het geschreven stuk, wel in het bijbehorende filmpje. Een gemiste kans om de (ontbrekende) rol van Nederland bij het oprichten van dit monument onder de aandacht van jullie lezers te brengen. Zonde…

Kijk en oordeel vooral zelf en gegarandeerd dat je in staat zult zijn te ‘vermoeden’ waar die beruchte ‘onderste steen’ ligt..!! En ondertussen wachten de overlevenden nog altijd op antwoorden. Het onderzoek blijft de karakteristieke signatuur van Mark Rutte dragen, heel bizar in onze ogen. Namelijk dat de feiten niet naar buiten mogen, dat geheimhouding noodzaak is en het hele onderzoek geen zaak van hem is..! ..
Kijk met zo’n verhaal kunnen wij als collega’s het alleen maar diep eens zijn.. Want waarom David Jan Godfroid, moet je perse ‘minkukelen’ over mensen in oost-Oekraïene..?? Ben je zoveel ‘beter’ meneer David Jan.. En mogen we nóg zo’n minkukel-verhaal even laten zien, in een ‘reportage’ van de hand van Godfroid, over de Russische kant van het MH17-verhaal, waar je als journalist neutraal over hoort te berichten..??
Het gaat over de ‘straaljager-optie’, zoals Godfroid het geringschattend heeft.. Kijk en huiver over hoe een NOS-journalist straffeloos dit soort -vergeef ons de uitdrukking- kinderprutsjournalistiek mag produceren, wat ook nog eens wordt uitgezonden als ‘officiële reportage’.. Onbegrijpelijk overigens ook nog, hoe zijn wel-kwalitatief werkende collega’s, met de propaganda van deze man door de bocht blijven kunnen..!

Het gaat over de ‘straaljager-optie’, zoals Godfroid het geringschattend heeft.. Kijk en huiver over hoe een NOS-journalist straffeloos dit soort -vergeef ons de uitdrukking- kinderprutsjournalistiek mag produceren, wat ook nog eens wordt uitgezonden als ‘officiële reportage’.. Onbegrijpelijk overigens ook nog, hoe zijn wel-kwalitatief werkende collega’s, met de propaganda van deze man door de bocht blijven kunnen..!

http://https://youtu.be/F8eRHp5-Bu0?t=20

Kijk naar de volledige reportage van RT, waarin je vanzelfsprekend ook je terughoudendheid kunt bewaren, maar waarvan we overtuigd zijn, dat je in staat bent, je een beter en neutraler beeld te vormen, dan met het materiaal van de NOS zullen we maar zeggen..

http://https://youtu.be/D_7dlG7qPio?t=34