Onafhankelijk Journalist Stopt Met MH17 Blog Na Bedreigingen

Erik Toonen, onafhankelijk journalist, stopt met zijn weblog over de gebeurtenissen rond de MH17 vanwege bedreigingen. Een week geleden plaatste DLM nog zijn laatste uitgebreide artikel integraal op deze site (De lange mars). Hij kondigt wel de publicatie van een boek over de crash aan.

Photo published for Ik stop er hier mee

Erik zegt in een toelichting op zijn besluit “Blijkbaar lopen er in Nederland ontzettend veel achterlijke mensen rond, die liever de officiële pers geloven en ieder ander dan maar met haatmail en dreigementen in mijn email willen bestoken.”

Hij schrijft verder: “Mij maakt het persoonlijk helemaal niet uit wie er achter de aanslag op MH17 zat. Het is en blijft een misdaad. Ik ben niet politiek gedreven en vind het even erg als Rusland, de “separatisten”, Amerika, de NAVO of een rijke Oligarch erachter zat. Zolang we de werkelijke dader maar aanwijzen en berechten en straks niet worden afgescheept met een paar dode “separatisten”, die geen weerwoord meer kunnen geven. Punt is echter: Zouden we Amerika of enig ander land ook zo hard hebben aangepakt, als we nu met Rusland doen?”