Samir Nachar van de Syrische Nationale Coalitie, de belangrijkste partij van de politieke oppositie in ballingschap, verwierp eveneens een alliantie met Rusland. “Ze zouden beter ophouden met bombarderen. Tachtig procent van hun bombardementen viseren het Vrije Syrische Leger”, zei hij.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei zaterdag dat de Russische troepen bereid zijn om luchtsteun te geven aan het Syrische Vrije Leger. In het interview met televisiezender Rossija 1 toonde hij zich ook hoopvol dat Moskou alle partijen in het conflict dra rond de onderhandelingstafel kan krijgen.

Lavrov drong aan op de voorbereiding van parlements- en presidentsverkiezingen in Syrië, maar ook daar moet Nachar niets van weten. “Er zijn miljoenen mensen op de vlucht. Elke dag worden steden verwoest. Hoe kan men in die omstandigheden verkiezingen houden? ” Volgens Nachar ondermijnt Rusland op die manier ook de wens van het Syrische volk dat al-Assad vertrekt. (Belga/NSK)