Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland

Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: "Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid"

Stichting van miljardair George Soros verboden in Rusland: “Bedreiging voor grondwet en staatsveiligheid”

Bron: http://www.ninefornews.nl/stichting-van-miljardair-george-soros-verboden-in-rusland-bedreiging-voor-grondwet-en-staatsveiligheid/

Rusland heeft de stichting van miljardair George Soros verboden. Wie in het land nog zaken doet met de Open Society Foundations (OSF) of aanverwante organisaties riskeert een gevangenisstraf van zes jaar.

Sinds maandag is de stichting aangemerkt als ongewenste organisatie. De OSF bedreigt het constitutionele stelsel en de staatsveiligheid van Rusland, zo zei de Russische procureur-generaal.

De Hongaars-Amerikaanse zakenman financiert in Rusland talloze organisaties die zich richten op de wetenschap, onderwijs en mensenrechten. Sinds mei verbiedt Rusland organisaties die volgens het Kremlin de binnenlandse politiek proberen te beïnvloeden.

Onjuiste informatie

In juli werd het Amerikaanse National Endowment for Democracy verbannen uit Rusland, nadat bekend was geworden dat de ngo miljoenen had uitgegeven aan pogingen om de Russische verkiezingen en het leger te ondermijnen.

Eerder deden Russische bibliotheken al geschiedenisboeken in de ban die door de stichting waren geschonken. Deze boeken bevatten volgens Moskou onjuiste informatie over de Tweede Wereldoorlog.

Onderzoek ingesteld

Er is ook een onderzoek ingesteld naar de organisaties van Soros. De tegoeden van de stichting in Rusland zijn bevroren en de kantoren gesloten. De Soros Foundation is sinds de jaren negentig actief in het land.

De Bilderberger wil zijn missie in Rusland nog niet opgeven. “We vertrouwen erop dat deze beslissing een tijdelijke afdwaling is,” zei hij in een verklaring.