Salah Abdeslam en de stand-upcomedy show

Bron: https://willyvandamme.wordpress.com/2016/03/18/salah-abdeslam-en-de-stand-up-comedyshow/

Terrorist Salah Abdeslam is dan eindelijk uitgeschakeld. Een ongetwijfeld mooie opkuis. Laat daar geen twijfel over bestaan. Zijn leven van drugs, alcohol, hoerenloperij en criminaliteit vermomd als islam is voorbij. Merkwaardig is wel dat men hem in Brussel, in zijn Molenbeek, en levend kon pakken. Vermoedelijk durfde hij niet meer terug naar zijn vrienden in Syrië en Irak.

Wereldoorlog III

Hopelijk levert zijn arrestatie en die van een serie medeplichtigen een berg aan erg bruikbare informatie op over het netwerk en de werkmethodes van terreurorganisaties als ISIS en al Qaeda. Het salafistisch terrorisme is een groot gevaar, niet alleen in België of Europa maar wereldwijd en dus is elke info hoogstnodig.

Charles Michel - 3

Onze premier Charles Michel klopte zich vandaag fier op de borst met de arrestatie van Salah Abdeslam. Kort ervoor zat hij echter mee aan tafel met een van de financiers van die salafistische terreur, de Turkse premier Ahmet Davotuglu. En fier stelde Michel dat hij een felicitatietelefoontje over die arrestatie had gekregen van de Amerikaanse president Barack Obama, de medestichter van ISIS. Geert Hoste kon niet beter.

Het is een derde wereldoorlog  – zij het in een wat rare vorm – die is losgebarsten. En er rest op dat ogenblik maar een reactie mogelijk: tegengeweld. Maar uiteraard dient men ook de voedingsbodem voor de vervreemding bij een grote groep jongeren aanpakken. Het welig tierende racisme en de veelal ermee gekoppelde sociale uitsluiting dient daarom met alle middelen kordaat aangepakt te worden. Stop met woorden, daden zijn nodig.

Maar er is meer. In wezen was dat wat onze premier Charles Michel en de Franse president François Hollande vandaag in Brussel op hun persconferentie opvoerden een onvoorstelbaar staaltje van puur cynisme en hypocrisie.

Zo zat men vandaag een ganse dag te overleggen met de Turkse premier Ahmet Davotuglu over de vluchtelingenkwestie. Dit terwijl zowat iedereen die het dossier van ISIS, al Qaeda en Syrië volgt weet dat die regering al van in het begin in Syrië ISIS en al Qaeda op alle mogelijke wijze steunt. Het is een oorlogsmisdaad en een misdaad tegen de menselijkheid. Maar De Turkse regering raken ermee weg. Hoe? Waarom?

Medische verzorging

Het is in Turkije dat de koppensnellers van die in Syrië opererende bendes genieten van rust en recreatie en in de hospitaals gratis alle nodige medische verzorging krijgen. Het is via Turkije dat steeds nieuwe jihadisten die terreurbewegingen kunnen vervoegen. De Turkse geheime dienst MIT had in China zelfs een rekruteringslijn opgezet voor die salafistische groepen. En het is Turkije dat de door hen gestolen olie koopt.

En dus gaan Hollande en Michel eerst onderhandelen met de mannen die achter de schermen de salafistische terreur organiseren om dan snel die bijeenkomst te verlaten en met fiere borst de arrestatie van Abdeslam, loopjongen van ISIS, aan te kondigen. Waarna Hollande stelde dat die strijd tegen de terreur nog een werk van lange adem zal zijn.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=r6VWa6R0lDU?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

De arrestatie van Abdeslam is een zeer mooie prestatie maar in de strijd tegen die salafistische terreur betekent dit hoogstens een druppel op een gloeiend hete plaat. Nog deze ochtend viel men in Algerije een gasinstallatie van Statoil en BP aan. Wil men die strijd serieus nemen dan moet men landen als Turkije, Saoedi Arabië en Qatar aanpakken. Deze landen zijn de kweekvijvers voor die terreurbewegingen. Waarom in ‘s hemelsnaam discussiëren over de toetreding van Turkije tot de EU? Hoe durft men! Hen zeer brutaal de toegang ontzeggen, dat moet men doen en hen bij de NAVO buitengooien.

Dat zal wel, want kort ervoor zat men met die Turkse premier nog te praten over een gift van 6 miljard euro in ruil voor het stoppen van die vluchtelingenstroom. Pure afpersing noemt men dat. En dit komende van een land dat bovendien in Cyprus nog steeds een stuk grondgebied van een EU-lidstaat bezet. Waarom men die man zelfs ontving is feitelijke waanzin.

Dat men Abdeslam en enkele van zijn kompanen kon arrestaren is goed en proficiat voor de betrokken politiemensen en magistraten. Veel beter en essentiëler ware echter geweest dat men Davotuglu een ticket enkele reis naar Den Haag en het Internationaal Strafhof had gegeven. Hij kon daar dan eens antwoorden op de vele over zijn gedrag te stellen vragen.

Voetvolk

Dat pas ware een nuttige strijd tegen de terreur geweest. Nu heeft men gewoon wat voetvolk weten uit te schakelen. En na Abdeslam komen er nieuwe domme krachten. Wees daar zeker van. Gejuich kan misschien goed zijn maar is feitelijk ongepast. La lutte continue en er zal in de wereld nog veel bloed vloeien, ook in België.

Ahmet Davutoglu - 1

De Turkse premier Ahmet Davotuglu kwam in Brussel van de EU onder meer zes miljard euro eisen om in ruil de vluchtelingenstroom naar de EU te stoppen. Van agressie gesproken.

Maar veel verbazing wekt deze comedyshow van het duo Michel en Hollande niet. Uiteindelijk hebben België en Frankrijk bijna evenveel schuld als Turkije aan de huidige terreurgolf.

Het staat immers vast dat de EU mee aan de wieg stond toen ISIS werd geboren. Tegen Saoedi Arabië, voedingsbodem van die religie van de haat genaamd salafisme, doet men niets. Neen, men levert hen nog steeds alle wapens die ze vragen en geeft hen alle gewenste politieke rugdekking. Zie maar naar de slachtpartij in Jemen.

Zoals het zeker is dat men ook nu nog in de EU steun verleent aan al Qaeda of er alleszins niets tegen onderneemt. Het is immers alleen Rusland dat in Syrië die beweging aanvalt, niet het westen.

Het is evenmin een toeval dat men in onze media de rol van al Qaeda in Syrië nog altijd zoveel als mogelijk verbergt. Een bewijs dat het voor onze massamedia nog steeds ‘vrienden’ zijn. Waarom hun rol anders verzwijgen? Wie zegt daar strijd tegen de terreur?

Willy Van Damme