Polen 14e land dat GMO verbant..!

Bron: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/polen-14e-land-dat-gmo-verbant/

Na een hele trits landen die in Europa al een verbod heeft uitgevaardigd voor genetisch gemanipuleerde zaden en -gewassen, is vorige week Polen het 14e land geworden, dat dit ook heeft gedaan/gaat doen. Officieel heeft Polen zich dus nu geschaard bij de 13 andere landen die megalomane industriële bedrijven als Monsanto verbannen uit hun leveranciers van voedselproductie-zaadleveranciers. Geen voedsel dus meer van kankerverwekkende zaden en -gewassen in de Poolse voedselketen, dat uit eigen land afkomstig is.

Nederland blijft onder leiding van PvdA-politici in de regering en een minister van Volksgezondheid, die haar werk nog niet eens half doet op dit vlak, gewoon nog GMO-producten produceren; ondanks overduidelijke bewijzen van onveiligheid van deze GMO-producten. Nederland heeft echter nog tot 3 oktober om alsnog een statement te maken en OOK GMO-rommel te verbieden, TOT ONOMSTOTELIJK DE VEILIGHEID ERVAN IS BEWEZEN..!

De Poolse aankondiging kwam via het persbureau ‘Informacyjna Agencja Radiowa’ (IAR) kwam via een artikel dat werd gepubliceerd via Radio Poland. Voor de goede orde is het belangrijk te zeggen, dat je als land niet ‘zomaar’ gedag kunt zegggen tegen GMO-rommel. Je dient aan te geven, dat je een verbod op GMO-zaden en gewassen wilt, bij de EU. Polen heeft dit dus gedaan, evenals de andere 13 landen. Polen specifiek voor de producten van Monsanto’s genetisch gemodificeerde maïs..

Vooral angst voor GMO-besmetting..
Er heerst bij de Polen vooral verontrusting over het besmettingsgevaar van ‘normale’ en biologische mais. Want, zo is gebleken, de GMO-maïs van Monsanto is in staat, via bevruchting van de maïsbloemen door de lucht, hele velden te ‘besmetten’.. En ja, natuurlijk is het dan voor een dergelijke multinational ook nog eens zaak, om patentrecht te gaan halen bij die onverlaten, die het waagden, hun gepatenteerde maïs te dupliceren..

Kennelijk heeft het lobby-werk van Monsanto letterlijk en figuurlijk haar vruchten afgeworpen..!

De oppositie tegen genetisch gemanipuleerd voedsel, is al tientallen jaren aan de gang in Europa, daar waar de Amerikanen steeds verder lijken af te stompen, onder het ‘genot van dit voedsel’..In de VS zijn van veel zaden, alleen nog GMO-varianten te koop, wat heeft geleid tot dekkingspercentages van wel 90% van de zadenmarkt, die in handen is van de GMO-zaden en -gewassen’fabrikanten’… (Zie het staatje hierboven)

Starbucks en Monsanto lijken dikke maatjes; Starbucks steunde Monsanto in haar manipulatieve non-labeling policy. Verstandig wellicht dat Starbucks daarvan terug komt..??

De aankondiging van de Poolse regering is natuurlijk wéér een stap voorwaarts in het VOLLEDIG bannen van deze GMO-rotzooi. Anders kunnen we het niet kwalificeren.. Voedsel dient immers buiten elke verdenking verheven te zijn, toch? En bij GMO-voedsel is het PRECIES ANDERSOM. Daar moeten mensen maar weer bewijzen dat het schadelijk is; dat ze kanker hebben gekregen van GMO-voedsel..! Want voor Monsanto geldt simpel, dat hun GMO-producten’ toch zijn goedgekeurd..?

Dat dit is gebeurd, door veel lobbywerk en manipulatie van ‘wetenschappelijk onderzoek’, is voor velen een overduidelijke zaak. Maar politici met rubberen knieën, zoals oud-staatssecretaris Sharon Dijksma van Landbouw, vond dat de ‘juridisch gronden voor een verbod, niet aanwezig waren’ en liet wetgeving die GMO-rommel moest verbieden, achterwege. (HIER)

De Poolse burgers zijn al lang tegen GMO-rommel, maar het protest bereikte een hoogtepunt, begin dit jaar, toen Poolse boeren de straten op gingen, waarbij ze met tractoren snelwegen afsloten (HIER) Vanaf binnenkort zullen GMO-zaden en -gewassen dus zijn UITGEBANNEN uit de landbouw in dit land. Met een groot compliment aan deze Poolse burgers.

Welke 14 landen hebben we het nu over?

 1. Polen
 2. Slovenië
 3. Servië
 4. Kroatië
 5. Litouwen
 6. Italië
 7. Duitsland
 8. Schotland
 9. Wales
 10. Oostenrijk
 11. Ierland
 12. Frankrijk
 13. Griekenland
 14. Letland

Nogmaals, de finale datum voor het verlaten van de groep landen die GMO-zaden en -gewassen goedkeuren binnen hun grenzen als EU-lid, is  3 Oktober.