“Rusland ligt buiten Europa”, Koenders weer op dreef

Bron: http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/rusland-ligt-buiten-europa-koenders-weer-op-dreef/?utm_source=Marketupdate&utm_medium=email&utm_campaign=7-6+%28MU%29+76998

Amerikaanse (nucleaire?) raketinstallaties in Roemenië zijn vorige week in gebruik genomen. In Polen is de schop de grond in gegaan om meer Amerikaanse raketinstallaties gericht op Rusland te bouwen. Officieel natuurlijk om de dreiging uit Iran te beantwoorden, maar dat gelooft natuurlijk geen hond. Alleen Koenders wellicht. De G7 heeft besloten door te gaan met de sancties tegen Rusland. De EU sluit zich daarbij aan. Als antwoord daarop verlengt Rusland de ban op EU landbouw- en voedingsprodukten.

Sancties

De EU politici die voor deze sancties zijn, zijn dezelfde die willen associëren met Oekraïne vanwege de handel. Dat de sancties tegen Rusland veel meer kosten dan wat ooit door associatie met Oekraïne kan worden verdiend, daar schijnt niemand mee te zitten. Het argument dat steeds wordt aangevoerd is het schenden door Rusland van het Minsk accoord. Dat de nummer 1-schender van Minsk-2 Oekraïne betreft, dat zijn details waar je bij deze politici niet hoeft aan te komen. Ondanks dat Nederland massaal tegen associatie met het burgeroorlog voerende Oekraïne stemde, steunt het kabinet in tegenspraak daarmee juist het visumvrij reizen voor de Oekraïners.

Schofferen, meer schofferen, Koenders

Als je denkt dat je het met het schofferen van Rusland wel gehad hebt, kom je bedrogen uit. Want “wij” hebben altijd nog Koenders. Schofferen, meer schofferen, Koenders. Bert Koenders. Immer dienstbaar en onderdanig aan zijn heren aan de overkant van de plas. Nu komt hij met een notitie waarin hij Rusland plaatst als een land “grenzend aan Europa”. Wij weten dat de bezuinigingen en politieke invloed van de laatste tijd het onderwijs in Nederland geen goed hebben gedaan, maar dat Koenders niet schijnt te beseffen dat er geen land is dat meer territorium van Europa bestrijkt dan Rusland is toch wel weer een nieuw dieptepunt.

“Ark van instabiliteit”

Het Russische Ministerie is op zijn zachts gezegd een beetje perplex van zoveel onwetendheid bij nota bene een Minister. Nederland neemt een nieuwe stap om afstand te nemen van productieve bilaterale verhoudingen met Rusland op divers gebied. Daarbij constateren de Russen dat Koenders hen “subtiel” schaart bij “de boog van instabiliteit“.

Koenders

Koenders hier met zijn grote vriend Poroshenko, net als Koenders volledig in de zak van de Amerikanen, die vindt dat de kinderen van Donbass thuishoren in schuilkelders en die voor de Odessa slachting nog niemand heeft op kunnen laten pakken, en wiens veiligheidsdienst Gorbatsjov de toegang weigert. Petro Poroshenko laat zich sinds kort ook (verplicht?) adviseren door oud NATO-baas Rasmussen. Niks is meer te gek. Alles kan.

Commentaar Blik op NOS-Journaal

Hoe lang staan burgers en bedrijfsleven in Nederland nog toe dat Koenders, al dan niet gehoorzamend aan zijn heren in de VS, doorgaat met deze tot niets leidende, desastreuze, Rusland politiek? Schofferen, dreigen, liegen. Wat vindt taalkundige Frits Spits er bijvoorbeeld van dat Koenders Rusland wegzet als niet Europees land? Daarbij wordt het ook tijd voor een debat wat Nederland/Europa vindt van de nieuwe Amerikaanse raketsystemen op hun continent. Tot nu toe lijkt dat debat nog niet erg op gang te komen. Dit in tegenstelling tot Zwarte Piet (het is immers al/pas* mei (aankruisen wat de voorkeur heeft)), Silvana Simons, en discriminatie. Geen dag gaat voorbij zonder weer een discussie over deze onderwerpen. Maar staatsinformatie, laat staan discussie of ophef over raketsystemen in onze tuin, daarvoor is blijkbaar nog geen plekje gevonden. Kwestie van prioriteiten…

Europe_location_RUS

Speciaal voor Bert Koenders: het Europese deel van Rusland in Europa, waarbij een deel van het Europese Rusland niet eens op deze kaart past: Niet zichtbaar zijn Frans Jozefland en de oostelijke uiteinden van de Arctische Oeral, Paj-Choj-Gebergte en het grootste deel van Nova Zembla. En het betreft een oude kaart want het met Rusland herenigde Krim is nog niet bijgewerkt. Nog meer Rusland IN Europa dus.