Vanavond: FTM debatavond: De mainstream media & de macht

Bron: http://marketupdate.nl/nieuws/ftm-debatavond-mainstream-media-macht/

De journalistiek zou de controlerende macht van onze samenleving moeten zijn, maar het vertrouwen in de gevestigde media neemt de laatste jaren alleen maar verder af. Oplages van kranten dalen en burgers halen meer en meer informatie rechtstreeks van het internet, bijvoorbeeld via social media als Facebook en twitter. Ondertussen gedragen de mainstream media zich vooral als het schoothondje van het establishment.

Het is geen wonder dat het publiek die media als een baksteen laat vallen. Het Oekraïne-referendum, de Brexit, de verkiezing van Trump, de mainstream media waren net zo verbijsterd als het establishment zelf.

Kortom, de journalistiek heeft een peper in zijn achterste nodig. Of is er fundamenteel iets mis met de waakhond van de democratie? Of loopt deze – al dan niet bewust – aan de lijn van degenen die hij of zij moet controleren?

Over dit onderwerp publiceerde Eric Smit van Follow the Money onlangs een column getiteld ‘De mainstream media zijn de weg kwijt’. Ook verscheen er onlangs een interessant boek over dit onderwerp: ‘Gekochte Journalisten’.

FTM debatavond: De mainstream media & de macht

Over dit heikele thema organiseert Follow The Money op 24 november een debatavond. Onder leiding van FTM-hoofdredacteur Eric Smit gaan met elkaar in debat:

  • Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie en columnist van onder meer FTM.nl
  • Wierd Duk, journalist, schrijver en politiek commentator van het AD
  • Jeroen Smit, journalist/publicist
  • Pieter Klok, plaatsvervangend hoofdredacteur van de Volkskrant

Het debat wordt gehouden in de studio van Vondel CS, Vondelpark 3 in Amsterdam. We beginnen om 20:00 uur en stoppen om 22.00 uur. De deuren gaan om 19:30 open.

Tickets voor het debat kosten €7,50 en zijn via deze link te bestellen.