Canadese journaliste onthult leugens Syrië en Aleppo

Door: Frank Knopers

Bron: http://marketupdate.nl/nieuws/geopolitiek/canadese-journaliste-onthult-leugens-syrie-en-aleppo/?utm_source=Marketupdate&utm_medium=email&utm_campaign=15-12+97585

De berichtgeving in de Westerse media suggereert dat de bevolking in Syrië gebukt gaat onder de terreur van het regeringsleger en dat de bevolking van Aleppo nu in zijn geheel onderworpen is aan het ‘regime’ van Assad. Volgens de Canadese journaliste Eva Bartlett klopt er niets van deze berichtgeving en worden er in Westerse media aan de lopende band leugens verteld over de werkelijke situatie in Syrië.

Bartlett sprak in verschillende Syrische steden met de lokale bevolking, die bevestigen dat de overgrote meerderheid van de bevolking achter het Syrische leger staat en de regering van Assad steunen in hun strijd tegen de terroristen. De suggesties dat de bevolking gebukt gaat onder de terreur van het Syrische en Russische leger is volgens haar precies het tegenovergestelde van de realiteit.

Het zijn de terroristen in de bezette gebieden die burgers gijzelen en vermoorden, terwijl het Syrische leger in samenwerking met de Russen ze juist probeert te bevrijden. Soldaten van het regeringsleger vormden met gevaar voor eigen leven verschillende corridors, zodat de gegijzelde bevolking het bezette gebied kon ontvluchten.

Ook verwijst Bartlett naar een bombardement op een ziekenhuis dat helemaal niet op de satellietbeelden terug te vinden is en over een ander ziekenhuis dat door bommen van Al-Nusra werd opgeblazen, maar waar het Syrische en Russische leger voor verantwoordelijk gehouden worden. We hebben haar verhaal volledig vertaald, de tekst staat onder de video.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=g1VNQGsiP8M]

“Canada heeft in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie gepresenteerd die niet draait om mensenrechten en niet om de mensen in Syrië. Het is een resolutie bedoeld om met de beschuldigende vinger naar Rusland en China te kunnen wijzen. Deze resolutie verwijst naar een eerdere resolutie van de Veiligheidsraad waar China en Rusland een paar dagen geleden hun veto over hebben uitgesproken. Die resolutie had betrekking op nog een nutteloos staat-het-vuren in Syrië, die op geen enkele manier iets goeds zou brengen voor de mensen in Syrië en die komt na een week waarin veel gebieden in Aleppo bevrijd werden. Ongeveer 95% van alle gebieden in Aleppo is bevrijd, gebieden die jarenlang bezet werden door terreurgroepering.”

Staakt-het-vuren

“Dus op dit moment, nu honderdduizenden burgers in de bezette gebieden bevrijd zijn, willen partijen in de VN een nieuw staakt-het-vuren afkondigen. En ik wil mensen eraan herinneren waarom dit staakt het vuren zinloos is. Het laatste staakt-het-vuren in september werd vanaf het begin genegeerd door twintig verschillende terreurgroepen, die het staakt-het-vuren in totaal meer dan 300 keer het geschonden hebben.

Het Syrische en Russische leger hielden zich aan staakt-het-vuren, terwijl de Amerikaanse coalitie het staakt-het-vuren geschonden heeft door te bombarderen op stellingen van het Syrische leger. Daarbij kwamen tenminste 83 Syrische soldaten om het leven. Het was een langdurige aanval die bijna een uur duurde en die ISIS in staat stelde de stelling bij Deir ez-Zor over te nemen. Dus, dit is één reden waarom een staakt-het-vuren op dit moment zinloos is.

Er is geen vertrouwen dat de Verenigde Staten en Westerse leiders – die deze terroristen financierden – controle over deze terroristen hebben en dat zij zich aan een staakt-het-vuren zullen houden. De mensen van Aleppo willen dat hun stad volledig bevrijd wordt. Ik ben vier keer in Aleppo geweest en dit is de wens van de mensen in Aleppo.”