De Franciscaanse Vredeswacht houdt van 16 t/m 18 mei een vredeswake bij wapenbeurs ITEC, die plaats vindt in Ahoy Rotterdam. 

Tussen de middag zijn er presentaties en workshops. Dan spreken vertegenwoordigers van vredesorganisaties, van lokale en landelijke politiek en van religieuze bewegingen. Jeroen van de Loo van de Vredeswacht: “Deze beurs is voorbereiding op oorlog. Oorlog kost de samenleving miljarden, leidt tot doden en gewonden, vernietigt wat is opgebouwd en jaagt mensen op de vlucht. Enkele mensen verdienen aan deze handel, de rest is slachtoffer!” De Franciscaanse Vredeswacht roept de gemeente Rotterdam op zijn verantwoordelijkheid te nemen en te verklaren dat ITEC niet meer welkom is in Rotterdam. Dat deden eerder de Amsterdamse gemeenteraad (in 2005) en de burgemeester van Keulen (in 2014).

ITEC is een jaarlijkse militaire beurs voor en door militaire beleidsmakers, ontwikkelaars en producenten van militaire middelen. De afkorting ITEC staat voor International Training Education and simulation Conference.Donderdag 18 mei is gewijd aan de F-35, het nieuwe gevechtsvliegtuig dat ook bekend staat als de Joint Strike Fighter. Van de Loo: “We kunnen ons beter inzetten voor vrede, rechtvaardigheid en welzijn. Dat kost lang niet zoveel en brengt veel meer op. Wat nu uitgegeven wordt voor het militair industrieel complex is genoeg om te zorgen voor eten, water, huisvesting, gezondheidszorg en onderwijs voor iedereen op de wereld. Dát is vrede voor mij.”

Hoogtepunt van de driedaagse wake is op dinsdag 16 mei tussen 12.00 en 14.00 u. Dan wil de organisatie met zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn.

Facebook: https://www.facebook.com/events/209134632848380/

E-mail: vredeswacht@hetnet.nl