Door: Rob Vellekoop

Gepubliceerd door: De Lange Mars (10-6-2017)

Meer dan 130 families in de provincie Zuid-Tirol dreigen in Oostenrijk asiel aan te vragen omdat de Italiaanse president enkele dagen geleden vaccinaties voor kinderen verplicht heeft gesteld. De ouders hebben brieven geschreven aan de Italiaanse president, de Oostenrijkse president en de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties (Bron)

President Sergio Mattarella heeft een decreet uitgevaardigd waardoor kinderen gevaccineerd moeten worden voordat ze toegang krijgen tot de school. Hierdoor zijn 12 vaccinaties verplicht voor kinderen tot zes jaar.

Als niet-gevaccineerde kinderen naar school gaan krijgen de ouders een boete tussen €500 tot €7.500.

De Italiaanse krant Giornalettismo schrijft dat Zuid-Tirol de laagste vaccinatiegraad van het land heeft, vooral hepatitis B, tetanus en de mazelen.

Carlo Sibilia, parlementslid van de Italiaanse M5-sterren beweging zegt op zijn facebook pagina:”Het onmiddellijke en verplichte vaccin van de minister van volksgezondheid is waanzinnig. Het beleid van incompetentie heeft de plaats van de wetenschap ingenomen.

Ik vraag me af of we ooit weten hoeveel rolexen de minister heeft gekregen om dit decreet niet-ontvankelijk te maken? De dwang op 12 vaccins (ongekend aantal in europa) is zinloos in italië.

Er is geen sprake van de huidige epidemiologische noodsituatie om al deze gevaccineerde mensen te rechtvaardigen. Behandel ons als dwazen. ….

Zuid-Tirol, zegt Sibilia is tegen deze beslissing. Zij hebben unaniem ingestemd met een motie in de provinciale raad tegen deze beslissing. In de praktijk verandert er niets. De provincie Zuid-Tirol heeft een grote mate van autonomie. (Sinds 2011 is dit gebied zelfs een van de meest welvarende streken van Italië en de EU) In dat licht moet de actie van de ouders dan ook gezien worden als een politieke daad.

De achtergrond van het decreet is een door de regering gerapporteerde uitbraak van mazelen. Sinds mei zijn er  2.395 gevallen van mazelen gemeld, waarvan 89 procent niet zou zijn ingeënt. De cijfers staan in sterk contrast met die van  2015 en 2016, met respectievelijk 250 en 840 gevallen.

De Minster van Gezondheid wijdt deze uitbraak aan de anti-vaccinatie beweging, die door de M5-sterren beweging van Beppe Grillo is aangewakkerd. Partijleider Grillo heeft eerder onder vuur gelegen van de Italiaanse centrum regering voor zijn controversiële uitspraken. Grillo schreef in 2015:“Vaccinaties hebben een vitale rol gespeeld in de bestrijding van verschrikkelijke ziektes…maar zij brengen het risico van bijwerkingen mee.

Hij schreef verder dat verplichte vaccinatie een geschenk is aan de farmaceutische multinationals.

Nederlandse situatie

In haar proefschrift over vaccinatieprogramma’s concludeert Judy Wilyman dat de risico’s van massale inentingen vaak niet opwegen tegen de risico’s die hieraan zijn verbonden en dat farmaceutische bedrijven enorme winsten maken met de vaccins en een hele grote vinger in de pap hebben bij de vaststelling van een pandemie die de aangesloten landen verplicht deel te nemen aan vaccinatie programma’s. (Lees: Vaccinatieprogramma’s risicovol maar winstgevend voor bedrijven)

In ons land ziet het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) veel twijfels bij ouders die zich afvragen of ze hun kinderen wel willen laten meedoen aan het rijksvaccinatieprogramma. Ze wil onrust over vaccinaties wegnemen met een campagne van 2 miljoen euro. Woensdag is het World Mercury Project (WMP) van start gegaan met een wereldwijde campagne om juist een einde te maken aan de blootstelling van met name kinderen aan kwik in vis, medische producten, amalgaam en vaccinaties. (Lees: Overheid bevordert vaccinaties terwijl instituut vecht tegen kwik)