Over de kwaliteit en integriteit in het openbaar bestuur

Screen Shot 2017-10-14 at 09.58.54

Publicatie 31-10-2017

Over goed besturen: integriteit is een ingewikkeld begrip en wordt op verschillende manieren gedefinieerd.

Er zijn door Huberts 8 opvattingen gedefinieerd die de kern van integriteit bevatten. De belangrijkste zijn; coherentie en consistentie, professionele verantwoordelijkheid, handelen volgens geldende wettelijke en morele normen en exemplarisch gedrag.

Prof. Leo Huberts (1953) is hoogleraar bestuurskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Eerder was hij strategisch hoogleraar integriteit van bestuur en bijzonder hoogleraar politiestudies en veiligheidsvraagstukken. Zijn onderzoek richt zich op (goed) besturen, met extra aandacht voor integriteit. Hij geeft mede leiding aan het onderzoeksprogramma ‘New Public Governance’ en de onderzoeksgroep ‘Quality of Governance’.

Jeroen den Uyl is partner bij Twynstra en Gudde. Hij schreef het boek ‘Powerswitch’ naar een vitale samenleving.

 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zW2k7m5wGP0]