Publicatie: FreeSuryah, 3-11-2017

Het zal vele Nederlandse lezers zijn ontgaan, niet zo gek, in de mainstream media wordt er geen “onderzoeks” journalistiek meer bedreven, dus de achtergronden van hoe en wat van de crisis met het westen, in eerste instantie alleen Saoedi Arbië, is ontstaan, er wordt allen gezegd dat, door Trump destijds  ze (Qatar) terroristen ondersteunden in Syrië, wat waar is, maar kortzichtig, dit was in samenspraak met de VS en NATO. Alles o.l.v. van Hilaray Clinton, die met haar ondoorzichtige en frauduleuze “Clinton Foundation” geld ontving van Qatar en Soedië Arabia, voor haar presidentsverkiezing, die zoals we weten Trump won. Een mail bevestigd deze aantijgingen https://www.salon.com/2016/10/11/leaked-hillary-clinton-emails-show-u-s-allies-saudi-arabia-and-qatar-supported-isis/

Qatar heeft het spel lang meegespeeld, maar is nu net als Turkije een “afvallige”voor het westen, d.w.z. NATO/EU en VS geworden, omdat ze overgelopen zijn naar het andere machtsblok, de BRICKS landen.

In een televisie-interview van een top-Qatari-ambtenaar die de waarheid achter de oorsprong van de oorlog in Syrië vertelt, horen we schokkende getuigenissen. Een top geheim NSA-document werd gepubliceerd, waarin wordt bevestigd dat de zogenaamde gewapende oppositie in Syrië onder  directe bevel van buitenlandse regeringen stonden en nu nog staan.

Volgens  bekende Syrië-analisten en een economische adviseur met nauwe contacten in de Syrische regering, vormt het explosieve interview het bewijs van samenwerking en coördinatie tussen de bovengenoemde vier landen om een onafhankelijke soevereine staat , Syrië, te destabiliseren, inclusief steun voor Nusra / al-Qaeda. “Belangrijk,” door deze onthullingen zijn dat deze landen verplicht worden, tot  wat Damascus ziet als een aanval op zijn veiligheid en soevereiniteit. Het zal de basis vormen voor schadevergoedingen. ”

Tijdens een  persconferentie in 2013, Londen : Sprak Qatari-premier Sheikh Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Daarna bevestigde  een e-mail van Hillary Clinton in 2014, dat Qatar staatsponsor van ISIS werd.

Aangezien de oorlog in Syrië zijn einde nadert  en gewonnen lijkt het erop dat er op vrijwel wekelijks basis nieuw bronmateriaal komt in de vorm van getuigenissen van topambtenaren die betrokken zijn en waren bij het destabiliseren van Syrië en zelfs af en toe lekkende e-mails en documenten die nadere details onthullen van de geheime plannen van “regime-change” van de regering van Assad. Alhoewel, veel van deze inhoud eigenlijk een bevestiging is van wat al lang bekend is voor mensen die de simplistische (mainstream) propaganda hebben gedomineerd, nog steeds niet de voorpagina van deze zelfde mainstream media hebben gehaald, zij blijven vertstrikt in hun eigen leugens, gedoceerd door de politiek, veel EU landen hebben ondertussen nieuwe verkiezingen gehad, met de “oude “partijen, die nooit de waarheid vertellen en zwijgen als het graf!  Maar de onthullingen gaan door, waardoor toekomstige historici en de altenatieve media, die ondanks zware censuur van de politieke elite, mainstream media en social media, die weer wordt beheerd door de “elite” er een duidelijker beeld is van de ware aard van de oorlog.

Dit proces van duidelijkheid is versneld – zoals voorspeld http://www.zerohedge.com/news/2017-09-14/you-rabid-dogs-watch-sreaming-arab-league-members-accuse-each-other-terrorism– door de voortdurende onderlinge strijd in de GCC (Gulf Cooperation Council) -voormalige bondgenoten Saoedi-Arabië en Qatar zijn in gevecht om onthullingen, over de financiering van de islamitische staat (IS) en al-Qaeda- zij (Qatar) worden beschuldigd (ironisch genoeg), maar Saoedi Arabië deed het “vuile”werk . In toenemende mate kijkt de wereld naarmate er meer “vuile was” naar buiten komt door de GCC, die naar duidelijk wordt , samen met de NATO/EU en VS de drijvende  kracht was achter alle jihadistische bewegingen in Syrië, Irak en Libië.

De top-Qatari-ambtenaar die naar buiten kwam met het verhaal is niemand minder dan de voormalige premier Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, die tot en met 2013 de activiteiten in Syrië voor Qatar heeft geleid (ook als minister van Buitenlandse Zaken)  en wordt hier onder (op de foto) gezien met de minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton in  januari 2010 (als een herinnering aan, Qatar’s 2022 World Cup Committee, die een bedrag van  $ 500.000 aan de Clinton Foundation heeft gedoneerd in 2014, voor haar presidentsverkiezing).

Bin Jaber al-Thani heeft in een interview met de Qatar- TV- AFGELOPEN woensdag onthuld dat zijn land, naast Saudi-Arabië, Turkije, Verenigde Staten en NATO, wapens geleverd hebben aan jihadisten vanaf het moment dat de gebeurtenissen “voor het eerst begonnen” in 2011, de zogenaamde opstand.

Al-Thani vergeleek zelfs de geheime operatie als “een jachtwedstrijd” – de prooi was president Assad en zijn aanhangers –  een “prooi” die hij toeliet,  ontkwam en de jachtwedstrijd was verloren (aangezien President Assad nog aan de macht is, hij gebruikte een Arabisch dialectwoord, ‘al- sayda “, wat impliceert:  jachtdieren of prooi voor sport). Hoewel Thani de  beschuldigingen van steun voor ISIS ontkende, impliceerde de woorden van de voormalige premier directe steun van de Golf landenen de VS en NATO voor Al-Qaeda in Syrië (Al-Nusra Front) vanaf hey begin van de “zogenaamde revolutie of oorlog” en  zei zelfs dat Qatar de “volledige documenten” en bewijzen heeft, dat de oorlog werd gepland om de verandering van het “regime -change” te bewerkstelligen.

’s ex PM says that Qatari support for jihadists including Nusra in  was in coordination w/ KSA, Turkey & the US via @BBassem7

Hij beweerde (in bovenstaande video) dat zowel koning Abdullah van Saoedi-Arabië (die tot zijn dood in 2015 regeerde) en de Verenigde Staten Qatar een hoofdrol gaven over de geheime operaties om de proxy-oorlog uit te voeren.

De opmerkingen van de voormalige premier,  zeer onthullend, waren bedoeld als verdediging en een excuus voor Qatar’s steun aan het gemaakt en gesponsorde terrorisme van de VS en NATO  en als kritiek op de VS, NATO en Saoedi-Arabië om Qatar te laten vallen en bestraffen na haar uitreding uit het conflict en de oorlog . Al-Thani legde uit dat Qatar zijn financiering van gewapende opstandelingen in Syrië jarenlang heeft volgehouden, terwijl andere landen uiteindelijk op grote schaal hun steun opzegde. Vandaar dat hij  de VS/NATO en de Saoedi’s veroordeeld, terwijl het eerst “partners in crime” waren.

Verder meldde Al-Thani, aan Charlie Rose (CBS news US) toen hij werd gevraagd over de beschuldigingen van Qatar’s steun voor terrorisme dat “in Syrië iedereen fouten heeft gemaakt, inclusief jouw eigen land de VS, grove fouten en doelbewuste fouten voor een “regime-change”. En hij zei toen de oorlog (conflict) in Syrië begon , “Alles in gebruik en klaar was, namelijk twee militaire bases : één in Jordanië en één in Turkije.”

Het bovengenoemde gepubliceerde NSA-document bevestigt dat er in 2013 een  aanval werd gelanceerd met raketten in civiele gebieden van Damascus, inclusief de internationale luchthaven van Damascus, de raketten en faciliteiten rechtstreeks werden geleverd  door Saoedi-Arabië, met volledig voorkennis van de Amerika en NATO/EU. Zoals de voormalige Qatar-premier nu ook bevestigd, hebben dat zowel de Saoedische regering als de Amerikaanse overheid (en EU) aanvallen in die periode op Damascus, in 2013 uitgevoerd.

Ongetwijfeld zullen er de komende weken en maanden, nog meer onthullende feiten aan het licht komen, die de “gewone burger” in zowel de golf-landen, de VS als de EU, inclusief destijds de VK (Engeland die samen met Frankrijk wel een hele vieze rol gespeeld hebben en nog doen), achter haar oren moeten krabben en nadenken over de staat van de democratie ( niet-existent meer) en de indirect schuld van het westen aan vele miljoenen doden in het Midden-Oosten, die onverminderd doorgaat!

Bron: Salon.com, Global Research, Zero Hedge, NSA