“Intrekking referendumwet is een coup tegen de democratie”; Geerten Waling en Ronald van Raak

cafeweltschmerz.nl · by Redactie · November 22, 2017

“Intrekking referendumwet is een coup tegen de democratie. De kiezers zijn uiteindelijk de baas, niet de gekozenen”.

Parlementaire democratie en de directe democratie in combinatie werkt niet volgens de regeringspartners. De huidige wet kent zijn beperkingen. Om die reden is er in 7 jaar een wet ontworpen voor een correctief bindend referendum. Ook deze wet wordt niet in behandeling genomen, zelfs een debat hierover wordt niet gevoerd. Volgens Van Raak is het een coupe op de democratie met alle gevolgen voor de toekomst. Wij zijn erg bezorgd hoe er in de toekomst teruggeblikt gaat worden op de regeerperiodes van Mark Rutte. Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currency’s. www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EfPF-pUD_6o]