President al-Assad: de oorlog tegen het terrorisme zal pas eindigen als de laatste terrorist in Syrië is uitgeschakeld – FREESURIYAH

President al-Assad: de oorlog tegen het terrorisme zal pas eindigen als de laatste terrorist in Syrië is uitgeschakeld – FREESURIYAH

21-12-17 11:28:00,

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Vertaling: Sonja v.d. Ende

President Bashar al-Assad zei dat de oorlog tegen het terrorisme pas zal eindigen als de laatste terrorist in Syrië wordt geëlimineerd en bevestigt dat er aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de oorlog tegen het terrorisme door de belangrijkste steunpunten en het hoofdkwartier van Daesh (ISIS) met de grond gelijk te maken.

In een verklaring aan journalisten, van RT en RUSSIA1, afgelopen maandag, na afloop van een ontmoeting met een Russische functionaris en een economische delegatie onder leiding van de Russische vice-premier Dmitry Rogozin, zei president al-Assad dat de Syrisch-Russische betrekkingen dateren van meer dan zes decennia terug, met nadruk op het politiek aspect, maar in de huidige omstandigheden van de oorlog lag de nadruk meer op politieke en militaire aspecten, wat betekent dat de economische betrekkingen in de afgelopen decennia niet voldoende aandacht hebben gekregen.

Hij zei dat tijdens het vorige bezoek van Rogozin, er een aantal prioriteiten zijn gesteld voor het verbeteren van de economische betrekkingen tijdens deze twee bezoeken door en zijn er successen geboekt, een aantal Russische bedrijven zijn aan nieuwe projecten begonnen.  De veiligheidssituatie is ook verbeterd en de Syrische economie begint zich langzaam te ontwikkelen en de wederopbouw is gestart.

“Dit bezoek is een gelegenheid om bestaande projecten en sectoren waarin we zijn begonnen te bevorderen en tegelijkertijd uit te breiden naar nieuwe sectoren die we twee jaar geleden nog niet als prioriteiten hadden gesteld, vanwege de oorlog, verklaarde President Assad. De delegatie van vandaag is dus groot en divers en richt zich op verschillende gebieden, er zijn zeer belangrijke projecten voorgesteld voor Russische investeringen in Syrië, vooral sinds we nu met de wederopbouw zijn begonnen. Tegelijkertijd bespraken we onze economische en culturele relaties en ook andere gebieden, natuurlijk, als we het hebben over het oosten, is Rusland één van de belangrijkste landen voor ons, “zei President Assad.

Verder zei President Assad dat het belangrijkste verschil tussen de conferentie van Genève en de Sotsji-conferentie, waaraan met de Russische vrienden wordt gewerkt, op twee dingen is gebaseerd: Ten eerste de kwaliteit van onderhandelaars en partijen die eraan deelnemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: