Studie: kernproeven in de VS hebben bijna 700.000 levens gekost

deutsch.rt.com – 25.12.2017 • 14:57 Uhr – Vertaling: Antonius Nicola

Studie: kernproeven in de VS hebben bijna 700.000 levens gekost

Amerikaanse wetenschappers hebben de schade en het aantal slachtoffers van kernproeven op het land berekend. Volgens deze studie hebben de kernproeven die werden uitgevoerd tussen 1951 en 1973 695.000 levens gekost, volgens de Daily Mail.

Wetenschappers van de Universiteit van Arizona hebben ontdekt dat radioactieve deeltjes die de atmosfeer, de bodem en het grondwater zijn binnengedrongen later in voedsel werden aangetroffen. De onderzoekers ontdekten dat een van de meest populaire soorten voedsel in de VS, melk, zwaar door stralingsverontreiniging is besmet. Bovendien ontdekten ze dat de schaal van de uitbreiding zich over bijna het hele grondgebied van de VS heeft verspreid.

De totale schade van de atoomproeven in de VS van 1951 tot 1973 kon tot nu toe niet worden berekend. Oncologen en milieuactivisten veronderstellen echter dat radioactieve isotopen in bodem, lucht en voedsel de dood van miljoenen mensen hebben veroorzaakt.

deutsch.rt.com

 

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]