De bezetter traint: driejarig Palestijns kind in hoofd geschoten – The Rights Forum

Tijdens een training van Israëlische militairen werd woensdag een driejarig kind in het hoofd geschoten. Militaire trainingen vinden frequent plaats tussen de Palestijnse burgerbevolking.

Israëlische troepen tijdens een training.Middle East Monitor

 

Woensdag hielden Israëlische troepen een militaire live-fire training in de Palestijnse stad Tubas op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Daarbij werd een driejarig Palestijns kind in het hoofd geschoten. De peuter is geopereerd en verkeert naar verluidt in stabiele conditie.

Israëlische bezettingstroepen trainen frequent op locaties in bezet Palestina, waaronder in de Jordaanvallei, Hebron, Tubas en andere plaatsen op de Westelijke Jordaanoever. Hoewel tijdens dergelijke trainingen met scherp wordt geschoten, vinden ze regelmatig tussen de lokale burgerbevolking plaats. Daarbij zijn eerder doden en gewonden gevallen.

In andere gevallen wordt de bevolking opgedragen om voor één of meerdere dagen huis en haard te verlaten om plaats te maken voor de trainingen van hun bezetters. Daarbij blijven regelmatig onontplofte explosieven achter, die onder de teruggekeerde bevolking tot gewonden en zelfs doden hebben geleid. Met name kinderen zijn het slachtoffer.

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]