Israël onderzoekt ‘echtheid’ van de Tamimi’s – The Rights Forum

Israël onderzoekt ‘echtheid’ van de Tamimi’s – The Rights Forum

29-01-18 05:35:00,

Nieuws

Racisme

Michael Oren Muhammad al-Tamimi Basim al-Tamimi Musab al-Tamimi Nariman al-Tamimi Ahed al-Tamimi

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Racisme / Israël onderzoekt ‘echtheid’ van de Tamimi’s

Israël heeft met geheim onderzoek willen aantonen dat de familie van Ahed al-Tamimi bestaat uit ingehuurde acteurs die Israël in een kwaad daglicht moeten stellen.

De familie Al-Tamimi op bezoek bij de Palestijnse president Mahmud Abbas (midden, met bril) in september 2015Abbas Momani / AFP  

Afgelopen week kwam aan het licht dat Israël twee jaar geleden een onderzoek heeft ingesteld naar de ‘echtheid’ van de familie Al-Tamimi. De Israëlische verdenking bestond er volgens het Israëlische nieuwsmedium Haaretz (€) uit dat de Al-Tamimi’s geen familieband hebben, maar ‘voor propaganda-doeleinden zijn samengebracht’.

De Israëlische obsessie met de familie Al-Tamimi bereikte een hoogtepunt met de arrestatie van dochter Ahed en moeder Nariman op 19 en 20 december. Beiden worden nog steeds vastgehouden en staan terecht voor een groot aantal aanklachten. Ook Aheds nicht Nur werd opgepakt, maar op borgtocht vrijgelaten. Inmiddels zijn nog meer familieleden opgepakt en werd Aheds neef Musab doodgeschoten.

Aanjager van het geheime onderzoek was Michael Oren, Israëlisch onderminister voor ‘publieke diplomatie’ (hasbara) en voormalig ambassadeur in de Verenigde Staten (VS). Die suggereerde vlak na Aheds ‘arrestatie’ in december al dat de Tamimi’s het op de reputatie van het Israëlische leger (IDF) hebben voorzien:

The Tamimi family – which may not be a real family – dresses up kids in American clothes and pays them to provoke IDF troops on camera.

Het ‘fenomeen Tamimi’

Nu blijkt dat dit geen loze kreet was, maar onderwerp is geweest van een officieel onderzoek naar wat de Israëli’s het ‘Tamimi-fenomeen’ noemen. Niet alleen de blonde haren en blauwe ogen van familieleden als Ahed werden onder de loep genomen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: