Israëlische militairen schieten Palestijnse tiener door het hoofd – The Rights Forum

Israëlische militairen schieten Palestijnse tiener door het hoofd – The Rights Forum

31-01-18 01:35:00,

Nieuws

En dat is 6

Al-Mughayyir executie shoot-to-kill Westoever gedode Palestijnen

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

En dat is 6 / Israëlische militairen schieten Palestijnse tiener door het hoofd

Opnieuw hebben Israëlische bezettingstroepen een Palestijnse tiener gedood, en opnieuw gebeurde dat met een van dichtbij afgevuurd schot door het hoofd. Zijn vader spreekt van een executie.

De 16-jarige scholier Layth Haytham Abu Na’im.  

Dinsdag werd bij een Israëlische inval in het dorp Al-Mughayyir de 16-jarige Palestijn Layth Haytham Abu Na’im gedood. Hij is de zesde Palestijn die deze maand door Israëlisch geweld om het leven komt. Vier van de zes waren 16 of 17 jaar oud.

Patroon: van dichtbij door het hoofd geschoten

Al-Mughayyir ligt vlakbij Ramallah op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Volgens mediaberichten speelde zich daar dinsdag een klassiek scenario af: Israëlische militairen die een dorp binnenvallen en aansluitend het vuur openen op Palestijnen die zich verzetten.

Klassiek is ook dat het slachtoffer – volgens getuigen vanaf twee meter afstand – door het hoofd werd geschoten. De vader van de gedode jongen spreekt van een executie. Een andere getuige, de oom van het slachtoffer, bevestigt de opzet van de Israëlische militairen om de jongen te doden:

The soldiers killed him from a short range. They could have arrested him; they could have injured him; they could have shot his leg. But the soldier meant to kill him.

Er lijkt sprake van een patroon. Van de zes Palestijnse doden die in januari vielen werden er tenminste vier omgebracht met een schot in hoofd of nek. De vijfde werd in de borst geschoten; van de zesde zijn de omstandigheden onbekend.

Overigens komt het ook voor dat Palestijnse tieners een schot in het hoofd overleven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: