Actie: De Eemstuin gaat door! 

De Eemstuin is een Biologisch-dynamisch bedrijf in Uithuizermeeden met 1,2 ha groenten. De huidige eigenaren gaan een nieuwe uitdaging aan, wij zouden het bedrijf dolgraag BD willen voortzetten. Wij hebben hiervoor een crowdfund actie, en proberen in 1 maand 135.000 bij elkaar te krijgen, dit doen we d.m.v. donaties en leningen. We zijn al op de helft en daar zijn we enorm dankbaar voor! Onze actie loopt tot 20 februari. (Lees onderaan voor het meedoen) Kijk ook ons filmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=B6-PsBZjEww&t=9s

​De Eemstuin verkoopt iedere vrijdag op de vismarkt van Groningen. Ook doen we zaadteelt voor de Bolster, en verkopen we aan de streekboer en aan winkels/restaurants. De Eemstuin is op dit moment de enige BD tuin in Groningen, wij vinden het belangrijk om deze prachtige BD grond en groentes voort te zetten. Wij, zijn Liz en Jouke uit Groningen, afgestudeerd aan de Warmonderhof en we willen ons met hart en ziel inzetten voor dit BD bedrijf. Meer info op eemstuingaatdoor.wordpress.com

BD landbouw is voor ons landbouw van de toekomst. Als boer werk je samen met de natuur, en heb je respect voor de natuurrijken en de samenhang ervan. Hiermee rekening houdend wordt het gevormd tot een bedrijf met een eigen karakter. 

Hoe meedoen? 

Lenen

Als u duurzame en gezonde landbouw belangrijk vind, kunt u eens nadenken of u ons wilt lenen. Een lening aan ons kan vanaf 5.000 euro. U kunt een rente kiezen tussen 0 en 3%. We leggen onze afgestemde afspraken vast in een leenovereenkomst. Maak gerust een afspraak: 0616720403https://eemstuingaatdoor.wordpress.com/

Doneren

U kunt ook meedoen met de actie door een donatie over te maken op:
NL78 ASNB 0856 5253 75
t.n.v. LA Wijma

Alvast bedankt!
Liz en Jouke

Eemstuin@gmail.com
Eemstuingaatdoor.wordpress.com
0616720403/0645006396

Ps: hieronder het krantenartikel van vorige week.

Image.png

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]