Facebook verliest overal terrein…!

Facebook verliest overal terrein…!

05-02-18 12:48:00,

x
x

x

x

Facebook verliest overal terrein…!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Facebook verliest als bedrijf op dit moment marktsegment in zijn primaire en waardevolste marktsegmenten. Dat zijn de Verenigde Staten en Canada. Aldus een rapport voor beleggers, van analist ‘Recodeer’. (HIER) Het verlies is nog slecht één miljoen op 185 miljoen gebruikers, maar nogmaals: het is de eerste keer en een dergelijke daling typeert -vaak vooral voor beleggers-  en ‘kritisch’ omslagpunt. 

Een daling in dat opzicht, ook al is die zo klein als die nu is, is simpelweg een slecht teken. Financieel gezien, wanneer bekende winstcijfers van Facebook worden omgerekend per Facebook-gebruiker, dan spreken we over een winst-teruggang bij 1 miljoen gebruikers van US$ 27 miljoen in het laatste kwartaal van 2017. En dat terwijl Facebook ervóór het ene ná het andere omzet/winstrecord boekte. Groeicijfers van meer dan 30% waren daarbij geen uitzondering. Het zullen nu

Onduidelijk voor velen
Het is voor beleggers wereldwijd, niet duidelijk waarom het segment kleiner is geworden. Maar wat heel duidelijk is natuurlijk, is dat het voor Facebook een moeilijk jaar is geweest in de Verenigde Staten, waar het platform beschuldigt is van de samenzweringstheorie dat het werd gebruikt door Russische infiltranten om te proberen de presidentsverkiezingen in 2016 te beïnvloeden. Ook beleggings-analyse-bureau Recode speculeert dat het hiermee te maken heeft; maar zéker is het allemaal niet.

Voor ons is het echter al meer dan een jaar héél duidelijk. Zie ook ons recente artikel over de manier waarop de giganten Google en Facebook worden uitgekakt door hun gebruikers. (HIER) Andere zoekmachines maken -in het geval van Google- driftig gebruik van de boosheid van veel ‘google-aars’, door hun diensten aan te bieden. Zoals wij als redactie zoeken met primair Duck-Duck-Go en Ecosia, is er op het gebied van sociale media-platforms óók een hele nieuwe wereld opengegaan.

Daar is de werkelijke reden al helemaal duidelijk voor hen die kijken en zién..! Mensen zijn het zat om door de sociale mediareus als kabouters te worden behandeld. Gebruikers worden namelijk steeds vaker voor een maand of zelfs langer verbannen, om vaak onduidelijke redenen, of voor slechts één opmerking of een foto.

En dat allemaal in het streven van de mensen achter Facebook om de vrijheid van meningsuiting en gezamenlijke waarheidsvinding te torpederen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: