Israëli’s schieten weer een Palestijnse tiener door het hoofd – The Rights Forum

Israëli’s schieten weer een Palestijnse tiener door het hoofd – The Rights Forum

05-02-18 08:35:00,

Nieuws

En dat is 7

Wadi Burqin Burqin Jenin collectieve straf Razzia Westoever gedode Palestijnen

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

En dat is 7 / Israëli’s schieten weer een Palestijnse tiener door het hoofd

Tijdens een militair offensief tegen Palestijnse dorpen rond de stad Jenin is zaterdag opnieuw een jonge Palestijn gedood. Hij werd door een Israëlische militair door zijn hoofd geschoten.

Zaterdagavond werd tijdens een Israëlische razzia in het dorp Burqin de 19-jarige Ahmad Samir Abu ‘Ubayd gedood. De ongewapende tiener werd door een Israëlische militair door het hoofd geschoten. Hij is de zevende Palestijn die dit jaar door Israëlische militairen is omgebracht; vijf van hen werden door het hoofd geschoten.

Militair offensief

Afgelopen weekend vond een compleet militair offensief plaats tegen een aantal Palestijnse gemeenschappen aan de westkant van de op de Westelijke Jordaanoever gelegen stad Jenin. Uit de niet eenduidige berichtgeving kan worden geconcludeerd dat de wijk Wadi Burqin en omringende dorpen werden belaagd, waaronder met name het dorp Burqin. Tussen vrijdag en zondag vonden in het gebied tenminste drie massale invallen plaats.

Zaterdag trok een troepenmacht van 22 militaire voertuigen en twee bulldozers het dorp Burqin binnen, vergezeld van de ‘executie-eenheid’ Yamam en een honden-eenheid. Volgens Palestijnse media was sprake van een complete belegering en werden alle toegangswegen afgesloten. Bij huiszoekingen vielen talloze gewonden, onder meer na aanvallen met honden, en werd een groot aantal inboedels, huizen en andere gebouwen vernield of beschadigd, waaronder een schaapskooi.

De 19-jarige Ahmad Samir Abu ‘Ubayd. IMEMC News

In het escalerende geweld werd met traangas, schokgranaten en kogels op de bewoners geschoten. Daarbij werd de 19-jarige Ahmad Samir Abu ‘Ubaid in zijn hoofd geschoten. Acht Palestijnen raakten zwaargewond door geweervuur, tientallen anderen door het inademen van traangas en hondenbeten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: