Zo knokken Britten voor behoud ziekenfonds –

Zo knokken Britten voor behoud ziekenfonds –

05-02-18 09:32:00,

Op zaterdag lopen 60.000 Britten door Londen in protest tegen de bezuinigingen op het Britse ziekenfonds NHS. De regering May staat 1 procent uitgavenstijging per jaar toe van NHS terwijl de kosten met 4 procent per jaar stijgen. In feite laten de conservatieven het trotse Engelse ziekenfonds doodbloeden, maar de protesten en de weerbaarheid van veel Engelsen groeit!

Here we go. Some character told me this march would get rained off. Absolutley no way… #nhs #NHSmarch #FundOurNHS pic.twitter.com/ImHLytrtaA

— Keir Mudie (@mudiek) February 3, 2018

De Britten vechten tegen de afbraak van hun ziekenfonds het National Health System (NHS) en zijn daarvoor op zaterdag niet voor de eerste keer massaal de straat opgegaan. Zij strijden tegen de Tories van May die de afbraak van het zorgstelsel voortzet van haar voorgangers.

Roepen dat de wachtlijsten te lang zijn en de ziektekosten de pan uit rijzen zijn de argumenten waarmee het Nederlandse ziekenfonds is gesloopt en de Nederlandse overheid aan verzekeraars een cadeau heeft gegeven van 17 miljoen verplicht betalende klanten.

Nederland heeft de strijd van de hebzucht verloren en vervolgens is de hele bevolking overgeleverd aan de regie van de ziektekostenverzekeraars, met al maar stijgende premies en (zonder dat daaraan ruchtbaarheid gegeven wordt) groeiende wachtlijsten.

Greetings to the NHS marchers https://t.co/pf4XsRRTTR #OurNHS #FundOurNHS pic.twitter.com/6T1S8d39vW

— Morning Star (@M_Star_Online) February 3, 2018

In Groot-Brittannië zijn ze ondertussen gewend aan mensen die in ambulances moeten wachten voordat ze in het ziekenhuis geholpen kunnen worden en aan de lange wachtlijsten. Zeker in de winterperiode.

De oorzaak van deze ellende is helemaal niet zo lastig en ingewikkeld als door met name politici wordt voorgesteld.

Opendemocracy maakt een analyse waarbij ze het geld volgen, de beste manier om het lek boven water te krijgen. In de eerste plaats is het goed ons te realiseren dat een vergrijzende bevolking (zoals ook in NL) zorgt voor een groeiend beroep op medische diensten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: