76 Gratis kaarten voor ‘Komplot’..!

76 Gratis kaarten voor ‘Komplot’..!

06-02-18 11:01:00,

xx

 x

76 Gratis kaarten voor ‘Komplot’..!

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Theatermaker/cabaretier George van Houts heeft veel prachtig werk op zijn palmares. Zo presenteerde hij onder meer het programma ‘R.A.M.’ voor VPRO-televisie en later het heerlijke VPRO-radioprogramma ‘Radio Bergeijk’. Met zijn theatermaatje Tom de Ket vormt hij het duo ‘Van Houts en de Ket’. Bekend ook van hun rol in de fameus-humoristische ‘Kanis & Gunnink’-koffiereclames uit de jaren 1980.

George van Houts was initiatiefnemer van de theatergroep ‘De Verleiders’. Met deze groep nam Van Houts, naar aanleiding van hun uiterst succesvolle voorstelling ‘Door De Bank Genomen’, uiterst gemotiveerd stelling tegen de moraal van de top van het bankwezen. En hij wond daarbij geen doekjes om de ‘waarheid’. Daarbij nauwelijks tot niet tegengesproken door het financiële establishment.. Hij is tevens initiatiefnemer van het burgerinitiatief Ons Geld.

En nu is er dan zijn nieuwe stuk ‘KOMPLOT’..!

Samenzweringstheorieën, het wereldwijde web wemelt er van. Maar wat is nu eigenlijk een ‘samenzweringstheorie’ of ‘complot’.. Ook de historie wemelt van complotten. In elkaar gezette -vaak zéér snode- plannen, om verborgen agenda’s uitgevoerd te krijgen. Vaak gepaard gaand met oorlog, onderdrukking en veel menselijke slachtoffers.

En.. wat als het-tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt nu eens zélf een samenzwering is? Met het doel tot ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers? Mensen die oprecht en zonder opsmuk, de waarheid trachten bloot te leggen van die verborgen agenda’s..!

Kijk, dat is natuurlijk een fascinerend gegeven, waarbij de menselijke eigenschap om te geloven in het ‘goede’ en overtuigd te zijn van ‘waarheid’, vaak meer een ballast is, dan dat het een hulpzame eigenschap is.. Anders gezegd: mensen zitten zichzelf vaak in de weg met het streven om de waarheid boven tafel te krijgen. Eén van die eigenschappen daarbij is ook het gegeven om zaken ‘niet te kúnnen geloven’..

De voorstelling
George van Houts speelt/vertelt/onderwijst in deze spraakmakende voorstelling een aantal ’conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Dus zulke gekkies waren het niet; die mensen die vanaf het begin probeerden de ‘complot-gedachte’ achter de officiële versie van gebeurtenissen bloot te leggen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: