Israël sloopt opnieuw een door de EU gefinancierde school – The Rights Forum

Israël sloopt opnieuw een door de EU gefinancierde school – The Rights Forum

07-02-18 03:00:00,

Nieuws

Educatie

Al-Araqib Jabal al-Baba South Hebron Hills Abu Nuwar Susiya Onderwijs Etnische zuivering Zonnepanelen School Sloop Jubbah al-Dhib Naqab Negev Khan al-Ahmar E1 Oost-Jeruzalem Westoever

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Educatie / Israël sloopt opnieuw een door de EU gefinancierde school

In december beval Israël de inwoners van het Palestijnse dorp Abu Nuwar om hun eigen school af te breken. Dat deden ze niet. Dus braken de Israëli’s hem af, voor de vijfde keer in twee jaar.

Palestijnse leerlingen op de puinhopen van hun schoolgebouw.WAFA Images / Tamer Bana  

In de vroege ochtend van zondag 4 februari hebben Israëlische politie-eenheden in de Palestijnse bedoeïenengemeenschap Abu Nuwar een schoolgebouw gesloopt. Het met EU-gelden gerealiseerde gebouw opende zijn deuren in september 2017 en bood onderdak aan 25 tot dertig Palestijnse leerlingen.

Vijfde sloop in twee jaar

De sloop komt niet uit de lucht vallen. Op 13 december troffen de dorpelingen in een van de klassen een Israëlisch sloopbevel aan: zij kregen 72 uur om hun eigen school af te breken. Alternatief was dat Israël dat zou doen en hen daarvoor de rekening zou presenteren. In oktober werden de deuren van het gebouw al eens door Israëlische troepen in beslag genomen in een poging het lesgeven onmogelijk te maken.

Het door de EU gefinancierde schoolgebouw in betere tijden. B’Tselem

Volgens het Palestijnse persbureau Wafa is dit de vijfde maal dat de dorpsschool door Israël is afgebroken. Volgens een woordvoerder van de Verenigde Naties (VN) is het de zesde keer sinds februari 2016. Steeds werd de school met hulp van lokale NGO’s en financiële steun van de EU weer opgebouwd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: