Israëlische kolonist doodt Palestijn na aanval met mes – The Rights Forum

Israëlische kolonist doodt Palestijn na aanval met mes – The Rights Forum

07-02-18 09:54:00,

Nieuws

En dat is 10

Halhul Kolonisten Westoever gedode Palestijnen

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

En dat is 10 / Israëlische kolonist doodt Palestijn na aanval met mes

Opnieuw is vandaag een jonge Palestijn gedood, de derde binnen 24 uur. Hij zou een Israëlische kolonist hebben aangevallen.

Woensdag is op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever een 19-jarige Palestijn doodgeschoten nadat hij met een mes een Israëlische kolonist in de hand zou hebben gestoken. Een tweede kolonist schoot de Palestijn daarop neer.

De 19-jarige Hamzah Yusuf Zama’rah. IMEMC News

De jongeman werd geïdentificeerd als Hamzah Yusuf Zama’rah uit de Palestijnse stad Halhul, ten noorden van Al-Khalil (Hebron). Hij is de tiende Palestijn die in 2018 door Israëlisch geweld om het leven komt, en de derde binnen 24 uur. Zama’rah is een voormalige politieke gevangene. Twee van zijn broers bevinden zich nog in Israëlische gevangenschap.

De schietpartij speelde zich af bij de ingang van de illegale Israëlische kolonie (‘nederzetting’) Karmei Tzur, ten noorden van Halhul. Volgens een verklaring van het Israëlische leger zou de Palestijn daar uit zijn auto zijn gestapt en een van de bewakers, de 36-jarige kolonist Boris Balbrava, in de hand hebben gestoken. Diens collega schoot de Palestijn daarop door het hoofd.

Aansluitend vielen Israëlische bezettingstroepen de stad Halhul binnen. Daar werd het huis van de familie van Zama’rah met geweld doorzocht. De vader van de gedode jongen werd opgepakt. De Palestijnse bevolking die dat trachtte te voorkomen werd beschoten met rubberkogels, scherpe munitie en traangas. Daarbij vielen 29 gewonden. De vader werd later op vrije voeten gesteld.

Meest gelezen

Khan al-Ahmar / Israël start etnische zuivering van Palestijns dorp

Ondanks protesten / Metropoolregio negeert mensenrechten en verleent busbedrijf EBS opnieuw een vergunning

Protest / Nederlandse organisaties roepen regering op tot harde veroordeling ontruiming Khan al-Ahmar

Lees ook
JPEG / Nablus_onlusten

En dat is 9 / Israëlische inval in Nablus: één Palestijn gedood,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: