Israëlische troepen doden verdachte van moordaanslag – The Rights Forum

Israëlische troepen doden verdachte van moordaanslag – The Rights Forum

06-02-18 11:01:00,

Nieuws

En dat is 8

Jenin shoot-to-kill Westoever gedode Palestijnen

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

En dat is 8 / Israëlische troepen doden verdachte van moordaanslag

Dinsdagochtend werd een 22-jarige Palestijn door Israëlische troepen doodgeschoten. Hij werd verdacht van een aanslag op een Israëlische kolonist.

Dinsdagochtend werd in alle vroegte de 22-jarige Palestijn Ahmad Nasr Jarrar door Israëlische bezettingstroepen doodgeschoten. De man werd verdacht van een dodelijke aanslag op een Israëlische kolonist op 9 januari jl.

Klopjacht

De 22-jarige Ahmad Nasr Jarrar. IMEMC News

Sindsdien was een klopjacht gaande waarbij twee onschuldige Palestijnen werden doodgeschoten, talloze gewonden vielen en huizen en andere bouwwerken werden afgebroken. De verdachte werd naar verluidt aangetroffen in het dorp Al-Yamun, ten westen van de stad Jenin op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.

Volgens bronnen was Jarrar gewapend en vond een schotenwisseling plaats voordat hij door Israëlische militairen werd gedood. Israël zou er niet op uit zijn geweest de verdachte te arresteren; naar verluidt was door de autoriteiten een shoot to kill order afgegeven.

Het huis waarin Jarrar zich bevond werd vernietigd, evenals een schuur en een aantal olijfbomen. In Al-Yamun braken naar aanleiding van de Israëlische inval onlusten uit waarbij negen Palestijnen gewond raakten, van wie twee met schotwonden. Jarrar is de achtste Palestijn die in 2018 door Israëlisch geweld om het leven kwam.

Israëlische kolonist gedood

Maandag werd op de Westoever een Israëlische kolonist doodgestoken bij de illegale Israëlische kolonie Ariel. Het slachtoffer is de 29-jarige Itamar Ben Gal. Naar de vermoedelijke dader, de 19-jarige Palestijn Abd al-Hakim ‘Asi, is een klopjacht geopend. Zwaarbewapende Israëlische kolonisten zouden de toegangswegen tot dorpen rond de Palestijnse stad Salfit hebben afgesloten en Palestijnse voertuigen met stenen hebben bekogeld.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: