Via een moord, volwaardig EU partner worden; Sven Hulleman en Arno Wellens

cafeweltschmerz.nl · by Redactie · February 6, 2018

Journaliste Daphne Galizia uit Malta is in oktober 2017 door een aanslag met een autobom om het leven gekomen. Zij deed onderzoek voor een artikel naar corruptie van de premier van Malta, de heer Jozeph Muscat. Zij kreeg vervolgens een ernstige doodsbedreiging en moest haar artikel terugtrekken. Dit weigerde Galizia en vervolgens kwam ze door een kleine, maar zeer krachtige bom die op afstand werd ontstoken om het leven.

Zij beschuldigde in haar artikel Muscat van het doen van een transactie die heimelijk door zijn vrouw werd uitgevoerd met het offshore bedrijf Egrand. Dit bedrijf opereert ten behoeve van topfunctionarissen binnen de Europese Unie. Egrand is gevestigd in Panama. De dochter van de president van Azerbaijan, Leyla Aliyeva is daar de eigenaar van. Het netwerk ontsloten door Arno Wellens.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https//:www.cafeweltschmerz.nl/doneer/

cafeweltschmerz.nl · by Redactie · February 6, 2018

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]