The Rights Forum biedt petitie ‘No more business as usual’ aan – The Rights Forum

The Rights Forum biedt petitie ‘No more business as usual’ aan – The Rights Forum

15-02-18 02:09:00,

Nieuws

Tweede Kamer

petitie Ontmoedigingsbeleid Ambassade Tel Aviv Shufersal

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Tweede Kamer / The Rights Forum biedt petitie ‘No more business as usual’ aan

Op dinsdag 13 februari overhandigde een delegatie van The Rights Forum de petitie ‘No more business as usual’, vergezeld van 1729 handtekeningen, aan de Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer.

Gerard Jonkman en Nadine Daw van The Rights Forum tijdens de aanbieding van de petitie aan leden van de Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, v.l.n.r. Martin van Rooijen (50Plus), Sadet Karabulut (SP), Bram van Ojik (GroenLinks), T. van Toor (griffier), Tunahan Kuzu (DENK), Bente Becker (VVD) en Martijn van Helvert (CDA).PeterM 

De aanbieding kwam op een bijzonder moment, want op 13 februari was het in de Tweede Kamer allesbehalve ‘business as usual’. De affaire-Zijlstra hield de Kamerleden vanzelfsprekend bezig en de voorzitter van de Vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, Pia Dijkstra (D66), verdedigde in de Eerste Kamer haar donorwet. Bram van Ojik (GroenLinks) bleek bereid de honneurs waar te nemen, en met hem woonden Sadet Karabulut (SP), Martin van Rooijen (50Plus), Tunahan Kuzu (DENK), Martijn van Helvert (CDA), Bente Becker (VVD) en de behulpzame griffier T. van Toor de aanbieding bij.

Petitie: stop de Nederlandse betrokkenheid bij de illegale kolonisering van Palestina.

In een korte toespraak schetste Gerard Jonkman van The Rights Forum achtergrond en doel van de petitie ‘No more business as usual’, die tussen begin december 2017 en half januari 2018 ruim 1700 handtekeningen kreeg. De petitie roept op tot een regeringsbeleid waarin geen plaats meer is voor relaties met bedrijven die bijdragen aan Israëls illegale kolonisering van bezet Palestijns gebied. Het zogeheten ‘ontmoedigingsbeleid’ dat Nederland voert blijkt in de praktijk ruimte te bieden voor zulke relaties, waardoor Nederlandse overheden en bedrijven betrokken raken bij de illegale kolonisering,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: