Schokkend nieuw bewijs: De Maidan-sluipschutters bekennen dat ze orders hadden van coup-leiders om op politie EN demonstranten te schieten.

Snipers Koba Nergadze en Alexander Revazishvili, die nu bang zijn voor hun leven, ze blijken zelfs bereid om hun verbluffende verslag zoals hieronder staat voor een Oekraïense rechtbank te bevestigen en te bewijzen.

theduran.com · door Matfey Shaheen · februari 17, 2018

vertaling van publicatie: https://apokalypsnu.nl/2018/02/20/shocking-new-evidence-maidan-snipers-confess-they-were-under-orders-from-coup-leaders-to-shoot-police-and-protesters/ vertaling: A. Nicola

A protestor points a gun during clashes with riot police in the centre of Kiev on January 22, 2014.

Het kwam als een ongehoorde schok over de gehele wereld – iedereen weet dat de Oekraïne-crisis begon met de Maidan-coup in 2014, maar slechts weinigen in het Westen weten dat Rusland de Oekraïne nooit heeft aangevallen, nog minder weten we van de mysterieuze scherpschutters die dood en verderf zaaiden tijdens die noodlottige dagen in Kiev.

De „main-stream-media” volgden al snel het standaard-stenografen-protocol in overeenstemming met de kennelijk moderne westerse journalistieke normen – dus gaven ze Rusland onmiddellijk de schuld zonder enig bewijs. Ze beweren dat in Rusland getrainde sluipschutters de Oekraïense president steunden door op de demonstranten te schieten.

Degenen die zich in Kiev bevonden, en niet alleen Russische media, maar ook onafhankelijke buitenlandse media, melden een belangrijk feit: ja, de sluipschutters vuurden op demonstranten, maar ook op de veiligheidstroepen (van Wiktor Janukowitsch). Scherpschutters vielen beide kanten aan en voegden aldus brandstof toe aan het razende vuur van deze bloedige revolutie die Kiev – de moeder der Russische steden – opnieuw te gronde richtte.

Nu, dankzij Sputnik , hebben we eindelijk de sluipschutters geïdentificeerd, ze waren Georgisch en hun verslag zal u shockeren:

„Het is noodzakelijk om chaos te creëren op Maidan, met behulp van wapens tegen alle doelen, demonstranten en politie – geen verschil”, zei een van de leiders

Volgens Sputnik zijn de sluipschutters Koba Nergadze en Alexander Revazishvili, die nu bang zijn voor hun leven, zelfs bereid om hun verbluffende verslag dat hieronder volgt voor een Oekraïens hof te bevestigen :

Spoetnik heeft kopieën verkregen van een officiële getuigenis die ze aan de advocaten Alexander Goroshinsky en Stefan Reshko gaven … en ook kopieën van vliegtickets die de komst van Nergadze en Revazishvili naar Kiev tijdens de gebeurtenissen in Maidan bevestigen.

Om echt te begrijpen hoe we hier zijn gekomen, moeten we teruggaan naar het begin van het sluipschuttervuur op Maidan, van het Sputnik-rapport:

Op 20 februari 2014 schoten onbekende sluipschutters naar mensen die verzameld waren op het centrale Maidan-plein in Kiev waarbij 49 demonstranten en vier politieagenten om het leven kwamen. Lokale oppositieleiders, maar ook vertegenwoordigers van de VS en de EU, wezen snel op het ‘regime van Viktor Janoekovitsj’. Toch leverde officieel onderzoek geen resultaten op over wie hiervoor de schuldigen waren.

Een Spoetnik-correspondent heeft een ontmoeting gehad met de vermeende sluipschutters, allemaal uit Georgië. Ze beweren stellig dat ze orders van de Maidan-leiders aannamen. Bovendien hadden ze strikte orders om te schieten op politieagenten EN demonstranten om zodoende de menigte te laten schrikken en een politieke crisis uit te lokken.

van links naar rechts: generaal Tristan Tsitelashvili, Alexander Revazishvili en Koba Nergadze

Volgens Sputnik was generaal Tristan Tsitelashvili , de voormalige bevelhebber van de elite Avaza-eenheid van het Georgische leger, de eerste die aan het licht bracht dat Georgische sluipschutters naar het Maidan-plein vuurden. De generaal leidde troepen tijdens de vijandelijkheden van augustus 2008 in Abchazië, totdat hij een persoonlijke vijand werd van Mikhail Saakashvili, die probeerde hem de schuld te geven van zijn eigen mislukkingen.

Saakashvili probeert … zijn das te eten? Serieus, we hebben dit niet verzonnen.

Saakashvili is de beruchtste en onvoorstelbaar incompetente Georgische president geweest, de Oekraïense oppositieleider die onlangs door dezelfde even impopulaire Oekraïense president Poroshenko naar Polen is gedeporteerd . Hij heeft geluk dat hij niet naar Georgië is gedeporteerd, want hij is ook niet bepaald welkom in zijn eigen land.

onderstaande foto van Saakashvili is een bewerkte variatie op de bovenstaande en toont tevens de US senator en voormalig presidentskandidaat John Mc Cain

Hoewel veel mensen begrijpelijke aanklachten hebben tegen de voormalige Georgische president, is het probleem van generaal Tsitelashvili veel persoonlijker. Zijn huis werd overvallen door de troepen van Saakashvili die de generaal arresteerden en zijn zoontje ernstig verwondden. Sinds 2008 waren de twee gezworen vijanden, maar Tsitelashvili kan zeker niet als een vriend van Rusland worden beschouwd, aangezien hij vocht voor Georgië tegen de Russen. Dit maakt zijn ongelooflijke verslag des te geloofwaardiger. Het rapport van Sputnik gaat verder met een citaat van de generaal:

Ik wist al in 2014 over mensen uit Georgië die aanwezig waren op het Maidan-plein met de specifieke opdracht om te schieten. Sommigen van hen dienden onder mijn bevel in het Georgische leger. Sommigen zijn nog steeds in Oekraïne, vechten, anderen keerden terug naar Georgië. Ze durfden zich tot nu toe niet uit te spreken omdat ze bang waren. Ze zijn nog steeds bang omdat ze eenvoudig kunnen worden geëlimineerd als ongewenste getuigen!

Een van die sluipschutters die “te veel wist” is Koba Nergadze, die medewerker van de Georgische special forces was. Spoetnik sprak ook met hem:

“We vochten tegen smokkelaars. De regio was verdeeld in zones die gecontroleerd werden door Georgische en Ossetische ondernemers. Af en toe waren er conflicten, waaronder echte vuurgevechten met het Ossetische leger. Onze brigade heeft 11 of 12 mensen gedood, dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Over het geheel genomen verloor het Georgische leger 45 mensen “, zei Nergadze.

Na zijn vertrek uit het reguliere leger in 2006 trad hij toe tot de Georgische DEFMIN’s Security Service, met de hulp van een eigenaardige vriend.

Deze vriend was Mamuka Mamulashvili, de commandant van het “Georgische Legioen” die vechten in Oost-Oekraïne … aan de zijde van Kiev. Nogmaals gezegd, net als bij generaal Tsitelashvili, zijn dit bepaald geen Russische vrienden, waardoor hun beweringen tegen Kiev des te meer onbevooroordeeld en geloofwaardig zijn.

“Ik ontmoette hem voor het eerst toen ik in het leger was, op het verjaardagsfeestje van mijn vriend Bezho,” voegde Koba eraan toe. “Officieel hadden we ook te maken met de bescherming van de rally’s in Tbilisi, om ervoor te zorgen dat er geen botsingen zouden ontstaan tussen supporters en tegenstanders van Saakashvili. In feite werden we belast met het onderdrukken van de oppositie-rally’s en het in de gaten houden van de oppositie”, gaf hij toe.

Indien nodig, in opdracht van commandanten, slaan onze servicemedewerkers oppositieleiders in elkaar. In de regel deden we dit terwijl we maskers droegen. Mensen noemden ons ‘Sondernkommando.’ Service-leden waren volstrekt zwijgzaam ten opzichte van elkaar over waar ze werkten en wat ze deden.

Sputnik legt verder uit dat:

De agenten waren verdeeld in “tientallen”. Nergadze was een van de voormannen. Andere voormannen die hij kende waren Georgy Saralidze, Merab Kikabidze en David Makiashvili. In zijn interview met Sputnik noemde Koba enkele van de ‘tarieven’. Hij zei dat ze $1.000 kregen betaald voor het in elkaar slaan van een oppositieparlementslid.

In december 2013 nodigde Mamulashvili de ‘voormannen’ uit voor een vergadering en gaf hen de opdracht ‘onmiddellijk naar Oekraïne te gaan om de demonstranten te helpen.’ De deelnemers van de groep van Nergadze kregen $10.000 toegewezen en er werd een extra $50.000 beloofd bij hun terugkeer.

Ze gebruikten de paspoorten van andere mensen om hun bestemming te bereiken. Nergadze had een paspoort uitgegeven op naam van Georgy Karusanidze (geboren in 1977).

In Kiev werd de groep ondergebracht op de Ushinsky straat en elke dag, alsof ze wilden werken, gingen ze naar Maidan.


“We kregen te horen de orde te handhaven zodat er geen dronkaards waren en om de discipline te bewaren evenals door de autoriteiten gestuurde oproerkraaiers te identificeren,” vertelde de officier.

Nergazde vierde nieuwjaar in Hotel Ukraina, dat al werd gecontroleerd door de demonstranten. Dit hotel biedt de perfecte uitkijkpost voor een scherpschutter, met uitzicht op het Maidan-plein.

Het hotel Ukraiina biedt het perfecte uitkijkpunt voor een scherpschutter, met uitzicht op het Maidan-plein.

Als een sluipschutter vanuit het hotel zou vuren in de relschoppende menigte, mikkend op beide kanten en het midden van dit pandemonium dan zouden de gevechten snel escaleren in een massale paniek en dan zou de identiteit de positie en het bestaan van de sluipschutter verborgen kunnen blijven.

Het Hotel Ukraine is het grote gebouw aan de linkerbovenkant

Het rapport gaat verder:

Alexander Revazishvili is een andere voormalige Georgische militair die te midden van de onrust in Kiev arriveerde. Nadat hij in het Georgische leger had gediend, was hij een actief lid van de z.g. ‚Free Zone’ – een organisatie van aanhangers van Saakashvili. Volgens eigen zeggen infiltreerde hij ‘in de gelederen der oppositie en zette daar aan tot ruzies en andere provocaties.’ De organisatie werd geleid door Koba Khabazi, die Revazishvili introduceerde bij Mamulashvili. Hij had een belangrijk aandeel in de militaire specialisatie als sluipschutter voor de ex-officieren.
Half februari arriveerden Revazishvili, Khabazi en vier andere vertegenwoordigers van de Vrije Zone in Kiev met een UIA-vlucht. Ze werden ondergebracht in de Vozduhoflotskaya-straat voordat ze werden verplaatst naar het stadsdeeel die al onder controle van de oppositie was.

“De volgende dag bracht Mamulashvili ons naar Maidan en plaatste ons in een tent opgezet op het plein. Khabazi vertelde ons dat het onze taak was om de demonstranten tot aanvallen aan te zetten. Onze groep, samen met de demonstranten, viel Berkut aan met stenen en Molotov-cocktails. Sommige mensen brachten stenen mee; sommigen maakten Molotov-cocktails terwijl anderen Berkut en de politie aanvielen aldus Revazishvili.

“Sergei Pashinsky bracht de wapens”

Demonstranten die met de politie vochten tijdens Maidan, terwijl ze niet wisten dat scherpschutters hun wapens richtten op beide kanten.

“Op 14 of 15 februari waren de groepsleiders – ik, Kikabidze, Makiashvili, Saralidze, ik herinner me de namen van de anderen niet – verzameld in een suite op de derde verdieping van Hotel Ukraina.

Onder de aanwezigen waren ook Parubiy (Andrey Parubiy, rechtse Oekraïense politicus, de “commandant van de Maidan” tijdens de periode van onrust in Kiev, sinds 2016 – Spreker van de Verchovna Rada), en Pashinsky (Sergei Pashinsky, een beruchte Oekraïense politicus en zakenman, een volksafgevaardigde van Oekraïne. – Vert.). ‘We moeten onze broeders helpen, en binnenkort hebben we een opdracht.’ Hij gaf geen verdere verduidelijking. Tegen die tijd had ik al jachtgeweren en pistolen gezien, gedragen door de demonstranten, ” zei Nergadze.

Ook nam een zekere Christopher Brian deel aan de ontmoeting, die werd voorgesteld als een voormalige Amerikaanse soldaat. 
In de avond van 19 februari keerden Sergey Pashinsky en een aantal onbekende jongens met big bags terug naar het hotel.

Ze haalden SCS-karabijnen, 7,62 mm Kalashnikov-aanvalsgeweren, een SVD-geweer en een in het buitenland gemaakte karabijn. Pashinsky legde ons uit dat de wapens nodig waren ‘voor zelfverdediging’, maar toen ik hem vroeg van wie we onszelf zouden verdedigen, gaf hij geen antwoord en verliet de kamer.

Sputnik-vertelt:

Het volgende deel van hun verhaal bewijst werkelijk het doel voor de sluipschutters. Blijkbaar benoemde Mamulashvili dit als een “speciale taak” voor de sluipschutters.

“Het is noodzakelijk om chaos te creëren op Maidan, door te schieten op iedereen, demonstranten en politie – dat maakt geen verschil.”
Volgens Mamulashvili en hij zei dat het geld voor de “zakenreis” zou worden betaald zodra de “opdracht” was voltooid.

Het verslag gaat verder:

Iemand vroeg Mamulashvili in het Georgisch: “Waar is Misha?” Hij antwoordde: “Met Porokh.” Toen vertrokken ze. Enige tijd later brachten Pashinsky en een aantal andere mannen een tas met wapens mee, meestal SCS-karabijnen. Pashinsky zelf had een Kalashnikov-geweer met een open achtereind.

Onder de aanwezigen was Vladimir Parasyuk, de leider van een van de ‘honderden’ Maidan, die later de 4e Compagnie van het Dnepr-bataljon leidde en vervolgens een volksafgevaardigde van Oekraïne werd.

Revazishvili ging verder door te zeggen:

Pashinsky vroeg me om te helpen bij het kiezen van schietposities. Hij zei dat Berkut [de politiecommando’s] het conservatorium ’s nachts zou bestormen om de demonstranten uiteen te jagen. ’s Nachts, rond 4 of 5 uur, hoorde ik geweerschoten.

Ik dacht dat ze van het Octoberpaleis kwamen. Pashinsky sprong op, greep de walkietalkie en begon te schreeuwen om het vuren te staken omdat het niet het juiste moment was. Het schieten stopte onmiddellijk.

Rond 7.30 uur (misschien later) beval Pashinsky iedereen om zich voor te bereiden om het vuur te openen, twee of drie schoten te nemen en onmiddellijk van positie te veranderen. Het schieten duurde ongeveer 10-15 minuten. Daarna moesten we de wapens laten vallen en het gebouw verlaten.

Toen keerde hij terug naar Maidan. Hij hoorde dat mensen woedend waren; sommigen geloofden dat het de Berkut-schietpartij was. Anderen daarentegen dachten dat het de demonstranten waren die de schoten hadden afgevuurd.

“Ik realiseerde me dat dit slecht kon aflopen, dat ik erin was geluisd, dat mensen me hier konden verscheuren als ze alleen maar de waarheid kenden. Ik ging naar buiten om over Maidan te lopen. Toen besloot ik dat het tijd was om te vluchten. Ik nam een taxi naar het vliegveld,” concludeerde Revazishvili.

et rapport van Sputnik eindigt met de woorden

Vroeg in de ochtend, op 20 februari, hoorde ik het geluid van schoten afkomstig van het conservatorium; 3 of 4 minuten later opende de groep van Mamulashvili het vuur vanuit de ramen op de derde verdieping van Hotel Ukraina. Ze schoten in paren. Na ieder schot gingen ze naar een andere kamer en vuurden opnieuw. Toen het allemaal voorbij was, vertelden ze om te vertrekken. Diezelfde dag vlogen Bezho en ik naar Tbilisi.

Het verbluffende rapport eindigt als volgt:

De ex-officier van het Georgische leger ontving nooit het geld dat hem was beloofd. Inmiddels is hij bang voor de wraak van zijn voormalige ‘collega’s’.
Koba Nergadze en Alexander Revazishvili staan klaar om hun verklaring in een Oekraïense rechtbank te bevestigen. Spoetnik heeft exemplaren ontvangen van de officiële getuigenis dat zij hebben gegeven aan de advocaten Alexander Goroshinsky en Stefan Reshko, die de belangen behartigen van voormalige leden van de Berkut-politiecommando-eenheid.

Sputnik heeft ook kopieën van vliegtickets die de komst van Nergadze en Revazishvili naar Kiev bevestigen tijdens de Maidan-gebeurtenissen.

Zij die de alternatieve media volgen, zijn zich goed bewust van het bestaan van de sluipschutters en het echte verhaal van Maidan, maar nu kunnen we eindelijk weten wie ze zijn en wat ze deden. Bovendien omdat Sputnik aankondigde dat ze naast hun wettelijke verslag kunnen bewijzen dat ze in Kiev waren tijdens de Maidan-coup. We zijn een stap dichter bij het leren van meer over hoe de coup begon, maar zijn we dichter bij het einde van deze oorlog … dat is onzeker. Dit kan de komende dagen ongelooflijke gevolgen hebben en als er iets nieuws ontstaat, zullen we u zeker op de hoogte houden.

theduran.com · by Matfey Shaheen · February 17, 2018

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]