Tien leden van de familie Al‑Tamimi opgepakt bij nachtelijke Israëlische razzia – The Rights Forum

Tien leden van de familie Al‑Tamimi opgepakt bij nachtelijke Israëlische razzia – The Rights Forum

26-02-18 08:01:00,

Nieuws

In the dark

SP Halamish D66 Bezetting Basim al-Tamimi Musab al-Tamimi Tweede Kamer CDA Nariman al-Tamimi Al-Nabi Salih Kinderrechten Razzia Ahed al-Tamimi Kolonisering Westoever

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

In the dark / Tien leden van de familie Al‑Tamimi opgepakt bij nachtelijke Israëlische razzia

In de nacht van zondag op maandag zijn tien leden van de familie Al-Tamimi bij een inval in hun dorp Al-Nabi Salih door Israëlische bezettingstroepen opgepakt. Acht arrestanten zijn tieners; de jongste is twaalf jaar oud.

Een geblinddoekte Palestijn wordt afgevoerd tijdens de Israëlische razzia in het Palestijnse dorp Al-Nabi Salih.Times of Israel / IDF 

Maandag in alle vroegte overviel een groot contingent Israëlische militairen, vergezeld van bulldozers, de circa zeshonderd inwoners van Al-Nabi Salih. Bij huiszoekingen werden tien leden van de familie Al-Tamimi opgepakt. Zij zijn met onbekende bestemming afgevoerd. De tien zijn familieleden van Ahed al-Tamimi, die sinds 19 december door Israël wordt vastgehouden.

The Times of Israel – een nieuwsmedium waarvan is komen vast te staan dat het zich door de Israëlische overheid laat betalen voor regeringspropaganda – citeert een legerwoordvoerder die ‘popular terrorism’ opgeeft als reden voor de arrestaties. Volgens de krant moet daaronder ‘het gooien met stenen en molotovcocktails’ worden verstaan. In de berichtgeving van de Times ontbreekt elke verwijzing naar de Israëlische bezetting.

Leven onder Israëlische bezetting

Het Palestijnse Al-Nabi Salih (ook: Nabi Saleh) ligt op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Het dorp verloor een groot deel van zijn grondgebied aan de illegale Israëlische kolonie (‘nederzetting’) Halamish, en staat al decennia bloot aan het Israëlische bezettingsregime en geweld van Israëlische kolonisten.

Op 19 december 2017 werd de inmiddels 17-jarige Ahed al-Tamimi bij een nachtelijke inval van haar bed gelicht.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: