Propaganda Israëlische leger: Muhammad al-Tamimi kreeg geen kogel in hoofd, maar viel van fiets – The Rights Forum

Propaganda Israëlische leger: Muhammad al-Tamimi kreeg geen kogel in hoofd, maar viel van fiets – The Rights Forum

01-03-18 09:06:00,

Nieuws

Nepnieuws

Al-Nabih Salih Michael Oren Muhammad al-Tamimi Ahed al-Tamimi Kolonisering nieuwsanalyse

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Nepnieuws / Propaganda Israëlische leger: Muhammad al-Tamimi kreeg geen kogel in hoofd, maar viel van fiets

Opnieuw nemen de Israëlische autoriteiten hun toevlucht tot nepnieuws om de familie van Ahed al-Tamimi zwart te maken. Ditmaal luidt de bewering dat Aheds neefje Muhammad niet verminkt raakte door een Israëlische kogel, maar door een val van zijn fiets.

Muhammad al-Tamimi, ruim twee weken na zijn operatie.’Haaretz 

Het Facebook-bericht van generaal-majoor Yoav Mordechai, met in rood het woord ‘Nepnieuws’. Haaretz

‘Nepnieuws’, staat er in grote Arabische letters over een bericht op de Facebook-pagina van Israëls militaire bestuur over de bezette Palestijnse gebieden. In het bericht hekelt generaal-majoor Yoav Mordechai, de ‘Coördinator van de Regeringsactiviteiten in de Gebieden’, het ‘nepnieuws’ dat de 15-jarige Muhammad al-Tamimi op 15 december 2017 door een Israëlische militair een rubberkogel in het gezicht geschoten kreeg. Muhammad had bekend dat zijn zware verwondingen niet het gevolg zijn van een kogel, maar van een val van zijn fiets, schrijft Mordechai, die hard uithaalt naar ‘de aanhoudende cultuur van leugens en opruiing van jong en oud van de familie Tamimi’.

Kogel in gezicht geschoten

Muhammad is een neef van de 17-jarige Ahed al-Tamimi, die sinds 19 december in Israël in voorarrest zit omdat zij vier dagen eerder twee Israëlische militairen haar tuin uit mepte. De militairen maakten deel uit van een eenheid die de woonplaats van Ahed en Muhammad, het op de bezette Westelijke Jordaanoever gelegen Al-Nabih Salih, waren binnengevallen om een demonstratie van Palestijnse jongeren de kop in te drukken.

Daarbij liepen tien Palestijnen schotwonden op, onder wie Muhammad, die een kogel in het gezicht geschoten kreeg toen hij een ladder op klom en over een muur keek om te zien wat zich aan de andere kant afspeelde.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: