Volkskrant Propaganda

stanvanhoucke.blogspot.com · by stan · March 2, 2018

Vladimir Poetin © ANP

Poetin koerst af op wapenwedloop: ‘Onze raketten kunnen aanvallen via Noordpool én Zuidpool’

Oorlogstaal in Poetins jaarlijkse speech aan het parlement

‘Start de video alstublieft.’ Op twee schermen achter president Poetin verschijnt een kruisraket op een besneeuwde lanceerinstallatie. De raket buldert de lucht in. Pijltjes op een globe tonen het bereik van het nucleaire wapen: de hele wereld. Poetin: ‘Niemand wilde naar ons luisteren. Nu luistert u maar naar ons.’
Deze anti-Rusland hetze staat op internet. In de papieren uitgave staat:
Een nieuwe Wapenwedloop?

‘Niemand wilde naar ons luisteren. Nu luistert u maar naar ons.’ Met die woorden onthulde de Russische president Poetin donderdag een volledig nieuw arsenaal aan kernwapens. Het is zijn antwoord op de jarenlang wapenopbouw door het Westen.
Wat valt mij hier nu op? Allereerst dit: Poetin koerst af op wapenwedloop,’ terwijl in de krant er nog een vraagteken staat. Sterker nog, hoe is ‘een nieuwe wapenwedloop’ mogelijk wanneer die ‘wapenwedloop’ volgens de Volkskrantzelf al gaande was door ‘de jarenlange wapenopbouw door het Westen?’Bovendien: waarom heeft de Volkskrant niet jaren geleden de lezers gewaarschuwd dat het Westen, sinds de ontbinding van het Warschau Pact,‘afkoerste op een wapenwedloop’? Anders gesteld: hoe kan Poetin op ‘een wapenwedloop afkoersen’ wanneer die wapenwedloop volgens de Volkskrant al ‘jaren’ geleden door het Westen werd begonnen?

Dit nu is een alledaags voorbeeld van de oorlogspropaganda van de corrupte mainstream media. Deze propaganda kan uitlopen op een genocidaal armageddon. Desondanks gaan mijn mainstream collega’s gewoon door. Stel uzelf de vraag waar deze misdadige houding vandaan komt.

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]