Israëlische militairen behulpzaam bij kolonistengeweld tegen Palestijnen – The Rights Forum

Israëlische militairen behulpzaam bij kolonistengeweld tegen Palestijnen – The Rights Forum

12-03-18 09:53:00,

Nieuws

Video’s

‘Aynabus Rabbis for Human Rights Yitzhar buitenposten Burin Kolonistengeweld Kolonisering

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Video’s / Israëlische militairen behulpzaam bij kolonistengeweld tegen Palestijnen

Videobeelden laten zien hoe Israëlische militairen toekijken terwijl kolonisten Palestijnse burgers aanvallen. En hoe de militairen zelf een steentje bijdragen.

Palestijnen uit ‘Aynabus dragen (rechts in beeld) een dorpsgenoot weg die juist door een kogel van een Israëlische militair is getroffen.Haaretz / Yesh Din 

Afgelopen dinsdag schreef The Rights Forum over een aanval van circa twintig Israëlische kolonisten op een Palestijn in een tractor bij het Palestijnse dorp ‘Aynabus. De Palestijn raakte licht gewond en zijn tractor zwaar beschadigd. Uit latere berichtgeving komt naar voren dat dorpsgenoten de aangevallen Palestijn te hulp schoten, waarna kolonisten ook hen met stenen bekogelden. Israëlische militairen waren ter plaatse en lieten de kolonisten begaan.

‘Aynabus ligt in de buurt van de illegale Israëlische kolonie (‘nederzetting’) Yitzhar, die gevestigd is op gestolen Palestijns land in het noordelijke deel van de bezette Westelijke Jordaanoever. De inwoners van deze kolonie en haar negen ‘buitenposten’ (outposts) zijn berucht vanwege hun religieus extremisme en hun aanvallen op de lokale Palestijnse bevolking. Volgens de Verenigde Naties is het kolonistengeweld in deze regio, en ook in andere regio’s op de Westoever, de afgelopen maanden sterk toegenomen.

Nieuwe aanval

Drie dagen na de aanval op de Palestijn in de tractor trok opnieuw een groep kolonisten naar ‘Aynabus om rotzooi te trappen. Dorpsbewoners probeerden de kolonisten weg te jagen, waarna Israëlische militairen werden opgetrommeld. De Israëlische krant Haaretz publiceerde twee video’s van de gebeurtenis op haar website. De eerste video toont gemaskerde kolonisten die stenen gooien naar de Palestijnse dorpsbewoners. Militairen houden zich op tussen de kolonisten, maar grijpen niet in.

In de tweede video is te zien hoe een militair een stungranaat tussen de Palestijnen gooit en hoe een andere militair van dichtbij op een Palestijn schiet − waarschijnlijk met een rubberkogel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: