Massale privacyschending is een groter gevaar dan terrorisme

Massale privacyschending is een groter gevaar dan terrorisme; Arno Wellens en Matthijs Pontier

cafeweltschmerz.nl · by Redactie · March 16, 2018

De Sleepnetwet ook wel Sleepwet genoemd is de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hoe je voor ‘onze veiligheid’ al het communicatieverkeer via internet opvangt, in een enorme database stopt en met steeds meer geavanceerde logaritmes selectief informatie van alle burgers onderschept.

Maar is deze informatie in veilige handen? Is deze methode effectief en noodzakelijk voor onze veiligheid? En hoe betrouwbaar en veilig is onze overheid zelf? Heeft onze overheid zich niet zelf tot een bedreiging voor de burger gevormd? Een massale privacyschending is in aantocht.

Thijs Pontier is Publicist, wetenschappelijk adviseur kunstmatige intelligentie en kandidaat gemeenteraadslid Piraten Partij Amsterdam.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]