(NIET) in het nieuws – Maart 2018 (1) – Stichting Vaccin Vrij

(NIET) in het nieuws – Maart 2018 (1) – Stichting Vaccin Vrij

16-03-18 11:25:00,

krantenKlopt alles wat er in de kranten staat? Geven de kranten en actualiteitenprogramma’s ons volledige informatie of mogen bepaalde dingen niet naar buiten komen? Dit lezen we in het nieuws, aangevuld met achtergrondinformatie en/of vragen van de redactie van vaccinvrij…

 

 

 

6 maart 2018 – VWS-minister Hugo de Jonge en Veilig Thuis

‘Vertrouwensartsen die bij Veilig Thuis werken, moeten bij complexe zaken rond vermoedens van kindermishandeling meer ondersteuning kunnen krijgen van experts. Dat wil VWS-minister Hugo de Jonge, verantwoordelijk voor jeugdzorg, regelen. Hij waarschuwt dat er opgepast moet worden met verkeerde beeldvorming over het doen van meldingen. ‘Onterechte meldingen BESTAAN NIET.’ (volgens de minister)

Bron: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/de-jonge-wil-extra-steun-voor-vertrouwensartsen.htm

Noot van de redactie: De minister wil dat er niet wordt getwijfeld aan de professionaliteit van Veilig Thuis en de vertrouwensartsen die daar werken. Dit is een regelrechte dolksteek richting de belangenvereniging Bvikz die met hulp van artsen, kinderverpleegkundigen en advocaten in twee jaar tijd 362 dossiers samenstelde. Meer over BVikz vindt u hier: http://www.bvikz.nl/index.html

Vera Hooglugt (woordvoerster van Bvikz): ‘Onterechte meldingen en onterechte beschuldigingen komen in grote getale voor! Er is een dossier gemaakt van ouders die slachtoffer zijn geworden van Veilig Thuis. Dit lijvige dossier is in het bezit van de minister en hij is op de hoogte van de inhoud.’ Er heeft een gesprek plaatsgevonden tussen BVIKZ2 en het ministerie – helaas zonder positief resultaat.

Vera Hooglugt twitterde naar aanleiding van haar gesprek met minister Hugo de Jonge:

@BVIKZ2 In het gesprek heeft hij geen enkele empathie getoond voor de gezinnen die te maken hebben gekregen met een melding en onderzoek. Naar zijn zeggen zullen ouders altijd roepen dat een melding onterecht is. Schokkend!!! Ouders opgepast u bent vogelvrij.

De minister wil niet met ouders in gesprek. Met andere woorden: ouders die menen dat er sprake is van een onterechte melding worden niet serieus genomen.

Hooglugt: ‘We zijn afgeserveerd. Onze rapportage zou geen rapportage zijn. Ouders die niet doen wat hen opgelegd wordt door school moeten gemeld worden. Ouders denken altijd dat zij onterecht gemeld worden en doe je een navraag dan zullen ze altijd in grote getale komen, maar dat is geen graadmeter.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: