Nieuwe krant: de ‘Andere Krant’…!!

Nieuwe krant: de ‘Andere Krant’…!!

wanttoknow.nl · by GuidoJ. · March 16, 2018

2018 WantToKnow.nl/be

Nederland is een krant rijker! Deze week wordt de Andere Krant voor de eerste keer verspreid, gratis, door het hele land, en in een oplage van 50.000 tot 100.000 exemplaren. De Andere Krant is een onafhankelijke uitgave, gemaakt door mensen die een ander geluid willen laten horen. Het is ook een thema-krant waarbij de eerste editie in zijn geheel aan Rusland is gewijd. Namens iedereen die meegewerkt heeft kan ik direct verklappen dat we zowel inhoudelijk als qua vormgeving nogal tevreden zijn. De krant is gelukt..

Waarom een andere krant? En waarom Rusland?
Het idee achter ‘De Andere Krant’ is om ‘de andere kant’ te laten zien van de eenzijdige verhalen die veel media ons vertellen. Het verhaal over Rusland is er daar één van. Al langere tijd maken wij ons zorgen over de selectieve manier waarop de Nederlandse media over Rusland berichten. Wij staan daar niet alleen in. In de krant stelt Eva Hartog, hoofdredactrice Eva van The Moscow Times, dat de Nederlandse media maar ‘een deel van het verhaal’ vertellen, waardoor het beeld dat Nederlanders van Rusland hebben ‘heel erg’ afwijkt van hoe het land in werkelijkheid is.

In de krant geven oa Karel van Wolferen, Stan van Houcke, Eric van de Beek en Jonathan van Tongeren hun beeld over Poetin (en zijn nieuwe wapens), de verkiezingen, de media hier en daar, over nucleaire dreiging en meer. Door deze krant willen we het beeld compleet maken zodat lezers zich beter dan voorheen een mening kunnen vormen over Rusland en haar verhouding met Nederland en de rest van de wereld. Dat deze informatie niet of sporadisch gedeeld wordt in de reguliere media geeft naar wij aannemen reden tot denken en onderzoek.

Waar die krant te krijgen is en wat dat moet kosten?
Vanaf donderdag 15 maart zal de krant verspreid gaan worden en een ieder die daarbij wil helpen is welkom. Zaterdag staan we op veel plekken in Nederland om krantenlezers eens een andere k(r)ant aan te bieden. Op markten en andere plekken zal de krant gratis uitgedeeld worden. Mocht je dit ook in jouw woonplaats willen organiseren neem dan zsm contact op via distributie@deanderekrant.nl (voor aansluiten in een stad waar we al staan kan dat ook).

Naast bovengenoemde verspreiding kan de krant via onze website besteld worden. Voor € 5,- sturen we 10 kranten op (en voor € 10,- 25 stuks) zodat een ieder de krant kan helpen verspreiden in zijn of haar netwerk. Wil je meer kranten verspreiden dan ook graag een mail naar distributie@deanderekrant.nl. Wie dat allemaal betaalt? 50.000 exemplaren gaan ons ongeveer € 6.500,- kosten. Verschillende professionals hebben belangeloos of tegen een zeer gereduceerd tarief meegewerkt. De meeste nota’s moeten nog betaald worden en we hopen deze krant zo breed mogelijk te financieren.

Op de website (ww.deanderekrant.nl/steunons) staat toegelicht hoe dit kan (naast het bestellen van kranten waarmee we ook wat terugverdienen). Ons verdere
donatiebeleid is ook terug te vinden op de site. Vooralsnog is De Andere Krant geen eigen juridische entiteit, alle registratie is gebeurd onder de Stichting KnowledgeMatters. De volgende krant dan? Die gaan we maken. Vooralsnog volgt over tweeënhalve maand een volgende editie maar verder staat alles nog open.

En tenslotte:

  • Zal er nog de nodige (social) media aandacht komen dus we verwijzen ook graag naar onze FBpagina.
  • Staat het iedereen vrij om deze aankondiging / nieuwsbrief verder te sturen (graag zelfs).
  • Willen we Cafe Weltschmerz en Novini bedanken voor de artikelen en samenwerking.
  • Wensen we iedereen veel leesplezier.

Namens ‘de Andere Krant’,

Sander Compagner

info@deanderekrant.nl
www.deanderekrant.nl

wanttoknow.nl · by GuidoJ. · March 16, 2018

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]

%d bloggers liken dit: