Palestijn rijdt twee Israëlische militairen dood – The Rights Forum

Palestijn rijdt twee Israëlische militairen dood – The Rights Forum

17-03-18 03:06:00,

Nieuws

Vermoedelijke aanval

ramaanval doodstraf Mevo Dotan Islamitische Jihad Taylor Force Act Danny Danon Avigdor Lieberman hamas

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Vermoedelijke aanval / Palestijn rijdt twee Israëlische militairen dood

Een Palestijnse man reed vrijdag in op vier Israëlische militairen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Twee militairen vonden de dood, een derde is ernstig gewond. Israël trof direct strafmaatregelen tegen de familie van de bestuurder.

De auto waarmee de 27-jarige Ala’a Qabha op vier Israëlische militairen inreed.The Times of Israel  

Een 27-jarige Palestijn is vrijdagmiddag ingereden op vier Israëlische militairen. Twee van hen overleden ter plekke, een derde is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Het incident werd door het Israëlische leger direct als ‘terrorisme’ betititeld en vond plaats bij een militaire post buiten de illegale Israëlische kolonie (‘nederzetting’) Mevo Dotan, in het noorden van de bezette Westelijke Jordaanoever.

De bestuurder van de auto is Ala’a Ratib Qabha, een inwoner van het stadje Barta’a, dat half in Israël en half op de Palestijnse Westoever ligt. Volgens Palestijnse media liep hij direct na de aanrijding een schotwond op. Hij zou ter plaatse door militairen zijn ondervraagd en vervolgens naar een ziekenhuis zijn gebracht. Vrijwel alle lokale media melden dat hij eerder 17 maanden in een Israëlische gevangenis heeft gezeten wegens wat wordt genoemd een ‘veiligheidsovertreding’. Onder die term valt van alles, ook activiteiten die in feite neerkomen op burgerlijke ongehoorzaamheid. In april vorig jaar kwam hij op vrije voeten.

Een familielid vertelde de krant Haaretz dat Qabha huisschilder is en met een in Jenin gekochte voorraad verf op weg naar huis was. Dat hij een aanslag zou hebben gepleegd leek het familielid uitgesloten:

He came to Jenin to purchase paint and was on his way home. He’s not politically affiliated or a part of any organization.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: