Ahed al-Tamimi veroordeeld tot acht maanden gevangenis – The Rights Forum

Ahed al-Tamimi veroordeeld tot acht maanden gevangenis – The Rights Forum

22-03-18 10:34:00,

Nieuws

Proces

Nur al-Tamimi PKC Nariman al-Tamimi Kinderrechten Ahed al-Tamimi

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Proces / Ahed al-Tamimi veroordeeld tot acht maanden gevangenis

Ahed al-Tamimi is veroordeeld tot acht maanden cel, met aftrek van voorarrest. Ze bekende schuld aan vier aanklachten. In ruil daarvoor zijn de overige acht aanklachten ingetrokken.

Poster die oproept tot vrijlating van Ahed al-Tamimi.  

Ahed al-Tamimi, de 17-jarige Palestijnse activiste die sinds 19 december 2017 door Israël gevangen wordt gehouden, sloot eerder vandaag een deal met de militaire aanklager. Vanavond stemde het Israëlische militaire gerechtshof waar haar proces vandaag achter gesloten deuren werd hervat daarmee in.

Acht maanden cel

Ahed gaat akkoord met een gevangenisstraf van acht maanden en een boete van een kleine 1200 euro op grond van vier aanklachten. Die omvatten de op video vastgelegde ‘aanval’ op twee Israëlische militairen die aanleiding was tot haar arrestatie, twee andere ‘aanvallen’ waarmee militairen zouden zijn ‘gehinderd’ in het vervullen van hun taken, alsmede het ‘aanzetten tot geweld’ tegen de Israëlische bezettingsmacht dat uit de video naar voren zou komen.

In ruil voor haar bekentenis zijn de overige acht aanklachten geseponeerd. De door de militaire aanklager bijeengesprokkelde beschuldigingen beschreven wij in een eerder artikel. Ahed heeft 93 dagen in voorarrest gezeten. De veroordeling houdt in dat zij in augustus vrijkomt.

Ook Aheds moeder Nariman en haar nicht Nur stonden woensdag terecht voor onder andere hun aandeel in de gefilmde ‘aanval’ op de twee militairen. In beide zaken werd een deal bereikt tussen aanklager en verdediging. Nariman kreeg net als Ahed acht maanden gevangenisstraf, plus een boete van 1400 euro. Nur werd veroordeeld tot de tijd die ze in voorarrest heeft gezeten, plus een boete van ruim 450 euro.

Ahed benadrukte in de rechtszaal dat het militaire gerechtshof waarvoor zij terechtstond een onrechtmatig instrument van de bezettingsmacht is: ‘Er is geen rechtvaardigheid onder bezetting,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: