De Val van het Amerikaanse Imperium

De Val van het Amerikaanse Imperium

stanvanhoucke.blogspot.com · by stan · March 21, 2018

Zes jaar geleden schreef ik dit:

MAANDAG 19 MAART 2012

Morgen, dinsdag 20 maart 2012, verschijnt het eerste van een serie boeken over de val van het Amerikaanse imperium en de daaraan verbonden consequenties voor onder andere Europa. Een serie die voor het grootste deel zal bestaan uit interviews met Amerikanen die allen op hun eigen wijze kritisch tegenover het expansionisme van hun land staan. In het eerste deel een interview met de Amerikaanse historicus James Peck over zijn boek Ideal Illusions, een kritische studie van de manier waarop de Amerikaanse overheid de mensenrechten als politiek wapen is gaan gebruiken, dan een inleiding over de oorzaken die tot het Amerikaans imperium hebben geleid en tenslotte een interview met de Amerikaanse journalist/auteur Chris Hedges, vijftien jaar lang buitenland-correspondent van de New York Times, over de wijze waarop het Amerikaanse rijk gecorrumpeerd is geraakt.
Geen van de mainstream-media in ons polderland besteedde hier aandacht aan, omdat zij alle nog steeds vierkant echter de VS van Barack Obama stonden. En nog steeds staan ze pal achter Washington. Hoelang zullen zij dit volhouden? Tot ze een desastreuze oorlog met Rusland mogelijk hebben gemaakt? Daarna heeft. het geen zin meer.
Overigens heb ik nog enkele exemplaren over, die men gratis, oftewel voor niets, van mij kan krijgen. Email dan even. stanvanhoucke@gmail.com

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]

%d bloggers liken dit: