Vaccinatieschade door de rechter (h)erkend in Frankrijk – Stichting Vaccin Vrij

Vaccinatieschade door de rechter (h)erkend in Frankrijk – Stichting Vaccin Vrij

22-03-18 10:36:00,

rechterHet Franse leger werd door de rechtbank in Montpellier in hoger beroep veroordeeld om een ex-soldaat (luchtmacht) te compenseren die multiple sclerose opliep na vaccinatie tegen gele koorts. Het is de eerste keer dat door een rechter het verband wordt gelegd tussen een fysieke aandoening en het gele koorts vaccin, en het bericht haalde de media.

Samenvatting van artikelen in de reguliere pers:

De regionale rechtbank van het hof van beroep van Montpellier heeft in een vonnis van 7 maart 2018 de wettelijke aansprakelijkheid bevestigd van de multiple sclerose die een militair (luchtmacht) opliep na het vaccineren in 2005 tegen hepatitis A en B plus gele koorts. Hij is nu zwaar gehandicapt en kan niet meer werken. De rechters oordeelden dat de wetenschappelijke samenhang tussen het vaccin en multiple sclerose, een ziekte waarvan de oorzaak onbekend blijft, niet met zekerheid kan worden vastgesteld, maar dat de afwezigheid van andere mogelijke “oorzakelijke factoren” voldoende is om de schade te vergoeden. De militair was in goede gezondheid toen hij zich bij het leger aansloot. Hij had verplichte medische controles ondergaan en geen verslavingen, allergieën of een familiegeschiedenis die het ontwikkelen van deze ziekte kon verklaren.

De rechtbank baseerde zich ook op de opmerkelijke uitspraak van het Europees Hof vorig jaar juni: ‘Voortaan kan de link tussen een vaccin en een ziekte voor de rechtbank aangetoond worden door een reeks ernstige aanwijzingen, zelfs als daarvoor geen wetenschappelijk bewijs is. Als een ziekte zich ontwikkelt kort na het toedienen van een vaccin, de patiënt voordien gezond was, de ziekte in zijn familie niet voorkomt, en een aanzienlijk aantal gevallen gemeld wordt, kan dat volgens het Europees Hof dienen als voldoende bewijs.’

Daarnaast werd in januari van dit jaar de fabrikant van het hepatitis B vaccin (Sanofi) door het Hof van Beroep van Bordeaux Sanofi verantwoordelijk gesteld voor het oplopen van MS van een 53-jarige man die enkele maanden na het toedienen van drie hepatitis B-injecties zwaar ziek werd.

 

Bronnen:

Vaccinatieschade gele koorts: http://www.midilibre.fr/2018/03/15/militaire-atteint-de-sclerose-en-plaques-apres-un-vaccin-l-armee-condamnee-a-montpellier,1640805.php

https://www.ladepeche.fr/article/2018/03/15/2759881-lien-entre-vaccin-sclerose-plaques-confirme.html

Uitspraak Europees Hof 2017: https://www.demorgen.be/buitenland/europees-hof-vaccins-kunnen-oorzaak-zijn-van-ziekte-ook-zonder-wetenschappelijk-bewijs-b4b6b3b0/

Vaccinatieschade hep.B: http://www.libreactu.fr/vaccin-et-sclerose-en-plaques-la-cour-dappel-de-bordeaux-condamne-sanofi/

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: