De donkere kant van digitale techniek als 5G, AI en IoT – Digitropolis – Lang Leve Europa!

langleveeuropa.nl · by admin · March 25, 2018

We Are Change Rotterdam heeft een geweldige documentaire geproduceerd: Digitropolis, over de nadelen van 5G, kunstmatige intelligentie en het Internet of Things. Hoewel visueel soms licht psychedelisch is de docu (speelduur 1 uur) zeer de moeite waard. Het is keurig voorzien van Nederlandstalige en Engelstalige ondertitels (via de [CC]-knop en de [*]-knop).

Interessante selectie van sprekers, duidelijke thema’s en ook de sounddesign van Wouter de Ridder is prima op orde. Maar bovenal uiteraard, de inhoud: belangrijk en duidelijk. Tip, zeer de moeite waard. We Are Change toont aan dat voor dit type docu’s geen Tegenlicht (en bijbehorende propaganda) meer nodig is!

Geboeid door het onderwerp? Herbekijk dan ook weer eens Panopticon van Peter Vlemmix en eventueel de docu Four Horsemen.


langleveeuropa.nl · by admin · March 25, 2018

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]