Spontaan protest: wij willen #vrede met Rusland –

Spontaan protest: wij willen #vrede met Rusland –

27-03-18 07:38:00,

Terwijl gisteren 17 van de 28 EU landen Russische diplomaten uitwijzen, waaronder Nederland, begint eindelijk ook de bevolking zich te roeren. Politici zijn al een paar jaar bezig om de zaak met de Russen op de spits te drijven. Kijk ook naar de EU-boycot en de NAVO-troepenconcentraties richting Russische grens. De agressiviteit waarmee dit gebeurt kan maar leiden tot een conclusie: zij sturen aan op oorlog met Rusland. Maar er is ook goed nieuws: Nederland protesteert eindelijk.

Sinds de start gisteren hebben zich in enkele uren tijd honderden mensen aangemeld bij de Facebookgroep ‘Wij willen vrede met Rusland‘. Dit komt onder andere als reactie op de uitwijzing door Nederland van twee Russische diplomaten, omdat Engeland Rusland verdenkt van het gebruik van Russisch gifgas bij een Russische dubbelspion Sergei Skripal die in Engeland leeft.

Uitwijzing Russische diplomaten

Niet alle EU-lidstaten hebben even hysterisch gereageerd, 10 lidstaten (Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Ierland, Luxemburg, Malta, Portugal, Slowakije en Slovenië) besluiten zich te onthouden van ‘solidariteit’ met Londen en zien af van het verdrijven van Russische diplomaten. De andere staten die Russische diplomaten hebben uitgewezen zijn: Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Polen, Roemenië, Spanje en Zweden. Ook sinds kort België. De rest houdt zich afzijdig.

Minister Blok van Buitenlandse Zaken vindt uitwijzing nodig omdat hij de waarheid nog niet kent. (Niet bepaald een intelligente reden om als land op ram koers met Rusland te gaan zitten)

Ook Nederland zet Russische diplomaten uit. Volgens minister Blok van Buitenlandse Zaken is dat signaal aan Rusland nodig “om de waarheid boven tafel te krijgen”. pic.twitter.com/UHnm9OO8Mz

— Nieuwsuur (@Nieuwsuur) 26 maart 2018

EU-Boycot van Rusland

Naast het gifgas voorval speelt al een aantal jaar de boycot van Rusland. Nederland verliest sinds augustus 2014 ongeveer 1,5 miljard euro omzet per jaar aan de boycot die door de EU aan Rusland is opgelegd, omdat de EU boos is over de relatie die Rusland heeft met Oekraïne. Door deze boycot verbiedt Rusland op zijn beurt invoer van landbouwproducten uit de EU.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: