Opvoering ‘De beproeving van de ziel’ en meer…

Euritmie Impresariaat Nederland

5-4-2018

Beste mensen,

In deze nieuwsbrief speciale aandacht voor onderstaande onderwerpen:

Opvoering ‘De beproeving van de ziel’
Al heel wat jaren brengt het Drempeltheater de vier mysteriedrama’s van (en door) Rudolf Steiner ten tonele. Op zondag 15 april wordt het tweede mysteriedrama in de Nederlandse taal opgevoerd in het comfortabele Theater Zuidplein in Rotterdam. Corrie Hendriks en Rob Tuk schrijven in hun vriendenbrief: ‘Het aantal kaarten dat tot nu toe gekocht is, is 147. Dat is heel hoopvol, maar nog lang niet genoeg. Om de komende jaren de opvoeringen in dit theater te kunnen blijven doen, moeten we minstens naar het dubbele toe. Dus als u en uw naasten van plan bent te komen, wacht dan niet langer en reserveer nu de kaarten bij www.theaterzuidplein.nl. Er wordt vanuit Zeist busvervoer georganiseerd voor € 20,- p.p. (zie onze website www.drempeltheater.nl). We zien met belangstelling én met een verwachtingsvol hart uit naar uw komst!’

Stijgbeeldonderzoek en ‘Levenskrachten en vormkrachten’
Anderhalve week geleden verzond ik een tussentijds bericht over o.m. het stijgbeeldonderzoek (levenskracht en vormkracht) naar bakferment, een rijsmiddel voor brood, waarvoor Rudolf Steiner destijds de zoekrichting heeft aangegeven (info). Het stijgbeeldonderzoek vraagt om een vervolg, waarvoor ik via deze weg om schenkingen vroeg voor 10 stijgbeelden. Verschillende mensen hebben geld overgemaakt, waarvoor heel veel dank! Er zullen binnenkort zelfs 30 stijgbeelden worden gemaakt! Het verslag zal weer op internet worden gepubliceerd.

In het verlengde hiervan een bericht over scholingscursussen ‘Levenskrachten en vormkrachten’. Petra Essink schrijft: ‘Afgelopen zaterdag nam ik deel aan een oefendag levenskrachten waarnemen door Frans Romeijn. Frans ‘wijdde ons in’, in de methode die hij leerde van Dorian Schmidt, gebaseerd op antroposofische inzichten. Zie www.levenskrachten.nl en www.bildekraefte.de. Ik vond deze dag bijzonder leuk en leerzaam. Frans neemt je, beleefde ik, op een prettige manier bij de hand in het opdoen van ervaringen in het gebied van de levenskrachten (de etherwereld). Ik zou graag doorgaan met oefenen, en dat kan ook want de laatste jaren zijn er op verschillende plekken in Nederland oefengroepen ontstaan, die gemiddeld zo’n 8 x per jaar bij elkaar komen. Omdat Zwolle (en omstreken) jammergenoeg nog niet ‘voorzien’ is van zo’n groep ! zou ik willen proberen er hier eentje op te richten. Frans Romeijn wil graag meewerken aan het oprichten van een Zwolse oefengroep door een kennismakingsdag te organiseren op zaterdag 12 mei of zaterdag 7 juli (van 10-16 uur) .
De kosten van zo’n dag zijn € 35.’ Opgave via petraessink@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Imke Jelle van Dam

***

Scène uit ‘De beproeving van de ziel’ door het Drempeltheater.

p88_drempel_406359

***

Première MIS opus 166 in D moll van Marc van Delft
Uitvoering door koor Laus Deo o.l.v. organist Patrick Hopper van de in 2017 geschreven MIS IN D MOLL OPUS 166 voor koor en orgel van Marc van Delft. Zondag 1 april, 10.30 uur in de Antonius Abt Kerk, Scheveningseweg 233, Den Haag. (info) N.B. Op 21 april geeft Marc van Delft zelf een Paasconcert

***

De 7 Ik-ben woorden
Uitvoering van de 7 Ik-ben woorden uit het Johannes-evangelie in euritmie. Zondag 1 april 19.30 uur in Scorlewald, Schoorl (info)

***

Christus’ opstanding in de muziek
Voordracht door Marc van Delft met muziekvoorbeelden over hoe de grote componisten het mysterie van de opstanding in hun muziek hebben uitgedrukt. Woensdag 4 april in het Vreedehuis in Den Haag. (info)

***

Paasbijeenkomst
‘Elkaar ontmoeten in de sfeer van Pasen – Hemelvaart – Pinksteren’. Met voordracht en muziek. Dinsdag 10 april, 20.00 uur in Zwolle (info)

***

De beproeving van de ziel
Opvoering van het tweede mysteriedrama ‘De beproeving van de ziel’ door het Drempeltheater op zondag 15 april van 12.30 tot 20.15 uur (met pauzes!) in Theater Zuidplein in Rotterdam. (Facultatief: inleiding over de muziek van 11.00 tot 12.00 uur). (info)

***

EVI 3 – Euritmie voor Idereen
Evi III Is een open forum waar beweginsbeoefenaars, verstillingszoekers en scheppende geesten elkaar kunnen ontmoeten. Workshops & demo’s met Andrea Heidekorn, Fredrike del Armi, Juliette van Lelieveld en Chantal Heijdeman. Van zaterdag 21 april tot zondag 22 april in Driebergen. (info)

***

Overige activiteiten
Zie voor alle andere activiteiten in de zes agenda’s op www.euritmie.nl.

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]
%d bloggers liken dit: