MH17. Maar Geen Buk Raket te Zien

stanvanhoucke.blogspot.com · by stan · April 7, 2018

Update MH17!
Het Joint Investigation Team, uweetwel, dat team van Nederlandse agenten die in Kiev netjes opschrijven wat de Oekraïeners hen op de mouw spelden, lieten vandaag weten dat op de Russische radarbeelden geen BUK te zien was.
Mogelijke verklaringen:
1) er was niets in de buurt van MH17 (dus ook geen BUK).
2) er was wel iets, maar te klein om door de radar te worden waargenomen (kogels of zo).
3) er was wel een BUK, maar door filters was deze niet te zien.
4) die vermaledijde Russen hebben hun radardata gemanipuleerd en de BUK er gewoon uit geknipt.
Vandaag kwam op NPO Radio 1 een militaire radardeskundige aan het woord.
Optie drie leek hem best kunnen, omdat radarinstallaties zo worden afgesteld dat ze eigenlijk alleen vliegtuigen zien. De rest wordt er netjes uitgefilterd, omdat anders de schermen helemaal vol “rommel” komen te zitten zoals auto’s, windmolens, hoge gebouwen, bruggen, antennemasten en nog meer. Dan is er natuurlijk nog de verklaring, dat een raket in enkele seconden naar zijn doel vliegt en de radar nu eenmaal langzamer rondjes draait dan de vlucht van een luchtdoelraket. Een ultrasoon object over een korte afstand kan dan best net door het oog van de naald kruipen. Tot zover was alles helemaal redelijk.
Dan optie vier. U raadt het al: onze Hiversumse roeptoeters gingen daar helemaal op los. Want als er niks te zien was, dan was de enige verklaring, dat de Russen met de radardata hadden zitten knoeien. Gewoon alles laten zitten maar stiekem de BUK eruit hebben geknipt door een stel knappe ICT-nerds! Dat moest het zijn, want er moest een BUK zijn geweest. Ja, de Russen zaten weer eens te liegen en te bedriegen!
Daar moest de militair even over nadenken. In principe zou dat eventueel mogelijk zijn, maar niet zonder ook andere data te beschadigen. Uiterst moeilijk, vrijwel onmogelijk. Commentaar van de presentator: “Ja, maar ze hebben niet voor niets zo lang getreuzeld en ze zijn er toe in staat”.En: “Nu zal Rusland moeten aantonen dat dit de originele data zijn”
Dus ook als uit ruwe radardata blijkt dat het JIT er geen mallemoer mee is opgeschoten, blijft het neerhalen van MH17 de schuld van De Russen. Wat de omroep-expert echter vergeet, is dat De Russen helemaal niets hoeven aan te tonen. Het JIT moet met wettig en overtuigend bewijs komen en kennelijk lukt dat niet zo best.
Waar zijn eigenlijk de Oekraïense radarbeelden? O ja, die waren er niet. Midden in een hevige luchtoorlog waarbij tientallen vliegtuigen werden neergeschoten, had Oekraïne eerst alle radars tegelijk uitgezet voor onderhoud. O nee, de Russen hadden ze gesaboteerd. Zoiets. Maar daar ging het niet over, op Radio 1.
Waar het al helemaal niet over ging was John Kerry. Waarom vragen ze het niet gewoon aan het State Department? John Kerry, toen nog minister, verklaarde immers dat hij met eigen ogen had gezien dat er een BUK was afgevuurd. Sterker nog, hij zag zelfs waar die BUK vandaan kwam en, helemaal knap, wie op het rode knopje had gedrukt.
Met de Amerikaanse radarbeelden is het JIT dus gewoon helemaal klaar met haar onderzoek. Of toch niet?
Nee, toch niet. Want nu gezegd is, dat er met wat knip- en plakwerk gewoon een raket uit Russische radarbeelden kan worden verwijderd, kan met dezelfde techniek ook een BUK-raket in Amerikaanse radarbeelden worden geplakt.
Ik ben benieuwd hoe het MH17-onderzoek in de geschiedenisboeken komt. Niet als de meest succesvolle operatie, vermoed ik.

stanvanhoucke.blogspot.com · by stan · April 7, 2018

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]